ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να δημοσιευθεί η Δημόσια Πρόσκληση για την πρόσληψη περίπου 35.000 ανέργων, μέσω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 έχει αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Δώρο Χριστουγέννων

Από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 έχει αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Χριστουγεννιάτικες πληρωμές : Επίσης, από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 θα ξεκινήσουν να προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων καθώς και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Η καταβολή θα γίνει από τις 9 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2020.

Από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 έχει αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να δημοσιευθεί η Δημόσια Πρόσκληση για την πρόσληψη περίπου 35.000 ανέργων, μέσω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : Μάλλον δεν προλαβαίνουμε για Δεκέμβρη”, δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να εκδοθεί νωρίτερα (κατά το τρέχον διάστημα).

Η ίδια πηγή, σε ερώτησή μας για το εάν θα υπάρξει παράταση στις συμβάσεις εργαζομένων σε διάφορα προγράμματα κοινωφελούς, εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δοθούν παρατάσεις.

Ωστόσο, επειδή ασκούνται ισχυρές πιέσεις απ΄ όλες τις πλευρές (συντονιστικά, εργαζόμενοι, υπηρεσίες) δεν αποκλείεται, τελικά, σε κάποιο ή κάποια προγράμματα να δοθεί παράταση. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: Οι θέσεις εργασίας

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αντιστοιχούν σε εκατοντάδες ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθει στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι με χαμηλά προσόντα.

Το νέο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Παράλληλα θα περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης εφ’ όσον οι ωφελούμενοι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα επιλέξουν να συμμετάσχουν στην κατάρτιση.

Τα αντικείμενα της θεωρητικής κατάρτισης δύναται να είναι χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε τρία επίπεδα γνώσεων (στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες) με δυνατότητα πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

ΑΣΕΠ

Στο «παρά πέντε» της έκδοσης βρίσκεται η νέα μεγάλη προκήρυξη για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Απομένει, η απόφαση του ΑΣΕΠ για τον ακριβή χρόνο αποστολής της προκήρυξης για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Η χθεσινή πρωθυπουργική αναφορά στο νέο διαγωνισμό δείχνει ότι η διαδικασία έχει, πλέον, ολοκληρωθεί.

Σημειώστε τα δεδομένα:

Οι θέσεις θα είναι 2.858, κατανεμημένες σε όλη τη χώρα
Οι ειδικότητες θα είναι 10, όσες ακριβώς καλύπτουν οι σημερινοί υπηρετούντες στο πρόγραμμα

Το ΑΣΕΠ θα εφαρμόσει τις διαδικασίες των προκηρύξεων «Κ» για την επιλογή των νέων υπαλλήλων

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά σε 15μερη προθεσμία, οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά σε δεύτερο χρόνο
Προβλέπεται ειδική εμπειρία, με άγνωστο για την ώρα αριθμό έξτρα μορίων

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.