Πάσχα σημαίνει διάβαση, πέρασμα. Μέσα στο πανευφρόσυνο κλίμα του χριστιανικού Πάσχα και υπό το πρίσμα της Ανάστασης του Κυρίου, πλήρης ημερών έσχε το δικό του Πάσχα, το δικό του πέρασμα από την ματαιότητα της παρούσης ζωής στην αιωνιότητα ο εξ Ίμβρου καταγόμενος Κωνσταντίνος Καράς, πατέρας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Ιεράρχου του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο μακαριστός ήδη Κωνσταντίνος Καράς γεννήθηκε στην πονεμένη Ίμβρο το 1924, όπου δημιούργησε τη δική του οικογένεια.
Βιοπαλαιστής ων αναγκάσθηκε το 1964 να μετοικήσει αρχικά στην Κωνσταντινούπολη και εν συνεχεία στην Αθήνα.
Αφιερώθηκε στο να αναθρέψει «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου» την πολυμελή οικογένειά του, για την οποία στάθηκε ο ακρογωνιαίος λίθος μετά την προώρη εκδημία της συζύγου του Στυλιανής, πριν από 42 χρόνια.

Ηυμοίρησε όμως να δει τα παιδιά του καλώς αποκατεστημένα και τον πρωτότοκο γιο του διακεκριμένο και πολύτιμο στέλεχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στο εν Κορνοφωλέα Σουφλίου Ιερό Μετόχιο της Μονής των Ιβήρων, την 1η Μαΐου ε.ε., Τετάρτη της Διακαινησίμου, προεξάρχοντος Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκιποννήσων κ. Δημητρίου, τον οποίον πλαισίωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας,Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ο Καθηγούμενος και ο Προηγούμενος της Μονής των Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ και Αρχιμ. Βασίλειος αντίστοιχα.

Την Α.Θ.Π. εκπροσώπησε ο προεξάρχων Μητροπολίτης, ο οποίος και εξεφώνησε λόγο παρηγορίας και οικοδομής.
Ο ενταφιασμός εγένετο στο Κοιμητήριο του Ιερού Μετοχίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.