ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ: Δύο λόγια φιλικά. Ο Μωυσής προσέταξε: «Ημάς να λιθοβολώνται αυτές, εσύ τι λέγεις»; Απάντησε Ο Ιησούς: «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω».

Βιώνουμε μια περίοδο κατά την οποία κλυδωνίζεται η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία και κινδυνεύει από το φαινόμενο ενός σύγχρονου σχίσματος.

Είμαστε θεατές μια κατάστασης με την οποία καλούμαστε, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να κρίνουμε με ανιδιοτέλεια σχετικά με την ύπαρξη Αγίων, Προφητών, Εικόνων που δακρύζουν, που κλαίνε, που φεγγοβολούν κι αστράφτουν. Σταυρών που στάζουν αίμα, θαυματουργούν και ευωδιάζουν.

Ως Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος, υπερήφανος δούλος και υπερασπιστής του Υιού Του Θεού, ως δέκτης της Θείας Ευχαριστίας και των Ουράνιων Δώρων, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω και να παραθέσω με κάθε ειλικρίνεια και σεβασμό προς τους Άγιους Πατέρες της Εκκλησίας μας, τις προσωπικές μου απόψεις περί του θέματος. Εξάλλου αυτό αποτελεί ένα δικαίωμα που παραχωρήθηκε πρωτίστως από Τον Θεό και εν τη συνεχεία από την πολιτεία. Συνεπώς δεν δέχομαι καμία σίγαση της επιθυμίας μου.

Παρατηρώ και αφουγκράζομαι, ότι τον ρόλο του αμαρτωλού στη σύγχρονη και καθόλα αμόλυντη κοινωνία μας, την επιφορτίζεται ένας ακόμη αγαπητός Ιερέας. Τον ρόλο των Δικαστών, των Γραμματέων και των Φαρισαίων αναλαμβάνει ένα μέρος (κι όχι το σύνολο) των ΜΜΕ και ένα μικρό ποσοστό πολιτών της χώρας μας. Φυσικά, θεωρώ υγιή την έκφραση διαφορετικών απόψεων, όμως στο συγκεκριμένο θέμα ας μου επιτραπεί να έχω τη δική μου άποψη. Πιστεύω πως το ζήτημα της πίστης μας, ακροβατεί σε ένα λεπτό σχοινί λόγω της αποστροφής του ανθρώπου από την Εκκλησία και τον λόγο του Κυρίου.

Κατηγορείται λοιπόν σήμερα ένας άνθρωπος ο οποίος κατέχει την ιδιότητα του Ιερέα. Προβάλλεται και χαρακτηρίζεται ως ψευδο-Άγιος, ως ψευδο-Προφήτης, ως επικίνδυνος για το κοινό σύνολο. Κατηγορείται για την απόκτηση υλικού πλούτου, για την παραπλάνηση πιστών, για την εμπορευματοποίηση θαυμάτων.

Μη γνωρίζοντας κάποιος τον συγκεκριμένο Ιερέα και παρακολουθώντας με συνέπεια τις «έγκυρες» τηλεοπτικές εκπομπές, είναι τουλάχιστον βέβαιο πως θα γίνει υπέρμαχος της φράσης «Σταύρωσον Αυτόν».

Συγχωρήστε με. Δεν θέλω να προσβάλλω τη νοημοσύνη και την κρίση κανενός. Δεν διεκδικώ ιδιότητες λογίου, σοφού και δικαίου ανθρώπου. Είμαι ένας Χριστιανός που βίωσα δια ζώσης στιγμές οι οποίες δεν είναι επί του παρόντος να απαριθμηθούν. Βίωσα και εξακολουθώ να βιώνω την απέραντη πατρική αγάπη, τη θερμή αγκαλιά και τον σεβασμό από τον προαναφερόμενο Ιερέα και το απόλυτο σύνολο της συνοδείας αυτού. Βίωσα και εξακολουθώ να βιώνω τη θαλπωρή και την ασύγκριτη φιλοξενία στη μικρή αυτή γωνία του Λυκαβηττού. Βίωσα και εξακολουθώ να βιώνω την ορθή καθοδήγηση του συγκεκριμένου Ιερέα προκειμένου να παραμείνω στο δρόμο Του Θεού.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, αμφισβητείται από ένα μικρό αριθμό ανθρώπων. Αμφισβητείται όμως συγχρόνως και το σύμβολο της πίστης μας; Είμαι μάρτυς θαυμαστών γεγονότων που διαδραματίστηκαν μπροστά μου. Αμέτρητες περιπτώσεις ψυχικών και σωματικών ιάσεων. Περιπτώσεις με τις οποίες αναρωτείται κανείς εάν αυτό που βλέπει είναι αληθινό. Δανειζόμενος, αναπαράγοντας και μετατρέποντας τα λεγόμενα του καθηγητή Ν. Ματσούκα, αναφέρω πως η αποδοχή της πίστης, στα θαύματα που πραγματοποιούνται σε όλους τους Ναούς της πατρίδας μας, δεν είναι ανεξέταστη. Απεναντίας γίνεται με νου, λόγο, καρδιά, βούληση και συνολική υπαρξιακή ενότητα.

Η παρουσία του Τιμίου Σταυρού και του π. Δημητρίου Λουπασάκη στον Ι.Ν. Αγίων Ισιδώρων αποτελούν ένα μίγμα Ορθόδοξης όασης και πνευματικής ανάτασης. Το θαύμα βρίσκεται στις ψυχές των ανθρώπων. Το θαύμα κρύβεται στην πίστη και την προσευχή. Αυτό διδάσκει ο παπά Δημήτρης. Τίποτα περισσότερο.

Πράγματι, τα θαύματα δεν γίνονται κατά παραγγελία. Τα θαύματα γίνονται με ταπείνωση και δάκρυα ψυχής. Αυτά δεν λείπουν από τους Αγίους Ισιδώρους. Όπως διάβασα τελευταία, τα δάκρυα των ανθρώπων είναι τα μαργαριτάρια που πέφτουν από τον Ουράνιο Θεό.

Ας προστατέψουμε με την αγάπη μας τους ανθρώπους που επίλεξε Ο Κύριος να Τον εκπροσωπήσουν κι ας μην τους πετροβολήσουμε άδικα.

Ναούμ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.