ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Ξεκίνησαν οι χριστιανικές κατασκηνώσεις για παιδιά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας... Του π. Ηλία Μάκου. Μετά από δύο χρόνια ξεκίνησαν και πάλι το φετινό καλοκαίρι οι κατασκηνώσεις παιδιών στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Ένας σημαντικός αριθμός παιδιών, θα φιλοξενηθεί στις κατασκηνώσεις σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας, που οργανώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας.

Έρχονται τα παιδιά κοντά το ένα στο άλλο και κυρίως έρχονται κοντά στο Θεό.

Κατασκηνώσεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας

Είναι και οι κατασκηνώσεις μια έκφραση και απόδειξη της ανύστακτης και ενθουσιώδους μέριμνας του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για τη νεολαία.

Ζουν τα παιδιά, για λίγες ημέρες μέσα σ’ ένα χαρούμενο περιβάλλον, σε μια καθαρή ατμόσφαιρα, απαλλαγμένη από τα αποπνικτικά καυσαέρια της αμαρτίας.

Ζουν στην ομαδική ζωή μιας νεανικής κοινωνίας, όπου κυριάρχησε η αγνή και άδολη αγάπη.

Ζουν αξέχαστες στιγμές, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να βρουν τον τρόπο και το χρόνο να επικοινωνήσουν με τον εαυτό τους και με το Θεό.

Η πειθαρχημένη ζωή, η πνευματική τροφοδοσία, το αθώο τραγούδι, το άφθονο παιχνίδι, οι ομιλίες, οι μορφωτικές προβολές, οι χειροτεχνίες, οι ώρες ψυχαγωγίας, η προσευχή, η θεία λειτουργία και άλλες ωφέλιμες δράσεις, ήταν μια γεύση από το καθάριο μεγαλείο της χριστιανικής ζωής, αλλά και ένα άρωμα της φροντίδας του Μακαριωτάτου.

Κατασκηνώσεις Εκκλησίας της Αλβανίας

Κατασκήνωση για παιδιά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας

Κατασκήνωση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας

Αλλά και μια ευκαιρία, έστω και σύντομη, για ανανέωση της ψυχής, για ανασυγκρότηση των δυνάμεων, για…ξεστράτισμα από τα καθημερινά, τα συνηθισμένα, για αποφυγή όλων αυτών των καταστάσεων, που κουράζουν και ταλαιπωρούν τα παιδικά νεύρα.

Αλλά και οι γονείς των παιδιών, που περνούν από τις κατασκηνώσεις της Εκκλησίας της Αλβανίας, το ομολογούν με πολλή χαρά ότι τα παιδιά τους γύρισαν αλλιώτικα, τα πρόσωπά τους ηρέμησαν.

Οι κατασκηνώσεις είναι ένα ζωτικός τομέας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, που προσφέρει στην καθοδήγηση και στην προκοπή των παιδιών.

Κατασκηνώσεις για παιδιά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας

Γι’ αυτό οργανώνονται με μεγάλη επιμέλεια και διατίθενται χρήματα για την καλύτερη λειτουργία τους.

Στις κατασκηνώσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα παιδιά ενός φτωχού κράτους γνωρίζουν ακόμη περισσότερο τον Θεό.

Κατασκήνωση για παιδιά Ελμπασάν Θεία Κοινωνία

Κατασκήνωση για παιδιά Ελμπασάν Αντώνιος Θεία Κοινωνία

Γνωρίζουν να έχουν πληρότητα ζωής.

Γνωρίζουν να ζούνε μέσα στο φως.

Γνωρίζουν τη μέθοδο να είναι η ζωή τους πλημμυρισμένη από τη χαρά και τη χάρη Εκείνου, που είναι η πηγή της ευτυχίας.

Κατασκήνωση Εκκλησίας της Αλβανίας

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.