Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στο Άγιο Όρος θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος το τριήμερο 27, 28 και 29 Μαΐου 2022.

Στο Φανάρι βρέθηκε αντιπροσωπεία από Αγιορείτες μοναχούς -αποτελούμενη από τον Γέρων Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη και τον Γέρων Νικόδημο Αγιοπαυλίτη -όπου ορίστηκε το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του Βαρθολομαίου αλλά και την προετοιμασία της Αθωνικής Πολιτείας για την υποδοχή του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί τις Μονές Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων και Καρακάλλου, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, καθώς η επίσκεψη αυτή καθόλου τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με τον πόλεμο να μαίνεται στην Ουκρανία και όσα διαδραματίζονται στην παγκόσμια Ορθοδοξία.

Συνοδοί του θα είναι οι μητροπολίτες Μιλήτου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου, Γαλλίας και Πολυανής και Κιλκισίου.

Επίσης, ο Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, ο πατριαρχικός διάκονος Ιερώνυμος Σωτηρέλης, ο Διευθυντής του Α΄ Πατριαρχικού Γραφείου και ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Νίκος Παπαχρήστου. Στην Αθωνική Πολιτεία αναμένονται να προσέλθουν μέλη της κυβερνήσεως και της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βαρθολομαίος θα εισέλθει με το καραβάκι της γραμμής στο Άγιο Όρος την Παρασκευή 27 Μαΐου το απόγευμα και αφού του γίνει η επίσημη υποδοχή στις Καρυές και η Τράπεζα, θα κατευθυνθεί στην Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου θα διανυκτερεύσει. Το πρωί του Σαββάτου (28/5) θα λειτουργήσει στο παρεκκλήσι της Παναγίας Πορταϊτισσας της Μονής Ιβήρων και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και ακολούθως στη Μονή Καρακάλλου για προσκύνημα.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα περιηγηθεί στις Καρυές, θα επισκεφτεί την Αθωνιάδα Σχολή και το βράδυ θα διανυκτερεύσει στις Καρυές, στον ξενώνα της Ιεράς Κοινότητας.
Το πρωί της Κυριακής (29/5) θα χοροστατήσει στην επίσημη Πατριαρχική Λειτουργία στο Ναό του Πρωτάτου και μετά το κέρασμα θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.