Να περάσει από τα λόγια, στις πράξεις καλεί τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού, αναφορικά με τα προσκύνηματα ιερών εικόνων και λειψάνων Αγίων που διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ναούς και εκκλησίες της ελεύθερης Κύπρου.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση έκανε λόγο για προώθηση της θρησκοληψίας και καλλιέργεια της ανάγκης «να υπάρχει κάτι που να μεσιτεύει στη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό.»

«Στην πίστη δεν υπάρχει μεσίτης, υπάρχει μόνο ο Θεός. Η λέξη πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη και σιγά-σιγά τα μυαλά μας πρέπει να απελευθερωθούν από αυτές τις καταστάσεις.»

Ο κύριος Κυριακού έθιξε ακροθιγώς το ζήτημα των εικόνων που δακρύζουν και έδωσε τη δική του ερμηνεία.

«Γιατί η Παναγία του Κύκκου, η Παναγία της Τήνου, η Παναγία η Σουμελά που είναι τρείς από τις πιο σημαντικές εικόνες που υπάρχουν, δεν έκλαψαν και δεν δάκρυσαν καμία φορά; Γιατί δεν θέλουν διαφήμιση.»

Ο θεολόγος προέβη σε καταγγελίες αναφορικά με την πρόσφατη έλευση ιερής εικόνας της Παναγίας από την Ελλάδα, σε κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας.

«Χθες μου ήρθαν δύο μηνύματα που έλεγαν: Στο ένα μήνυμα είχε τις λειτουργίες και τις Ακολουθίες στον Άγιο Δημήτριο Βύρωνος από τον οποίο προήλθε η Παναγία και έλεγε ότι στον Άγιο Δημήτριο Βύρωνος θα γίνονταν παρακλήσεις ενώπιον της Παναγίας. Υπήρχε όμως και άλλη ανακοίνωση που έλεγε ότι η Παναγία θα έρθει στην Κύπρο. Υπήρχε και εκδρομή από τα Γιαννιτσά που έφυγαν οι άνθρωποι για να πάνε στον Βύρωνα να προσκυνήσουν την Παναγία. Και διερωτάται κανείς: Υπάρχουν δύο εικόνες της Παναγιάς; Υπάρχει μια και έγραψαν λάθος;»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.