Μια συγκινητική στιγμή διαδραματίστηκε στα Τίρανα χθες, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο σπουδαίος Έλληνας αγιογράφος Χρήστος Παπανικολάου, που χρόνια τώρα αγιογραφεί τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού της Αλβανικής πρωτεύουσας, άναψε 57 κεριά μπροστά στην τοιχογραφία της Αναστάντος Χριστού.

Μαζί του βρέθηκαν δεκάδες Αλβανοί πολίτες, δείχνοντας, ότι στον πόνο των ανθρώπων δεν υπάρχουν σύνορα.

Όπως είπε, ο κ. Παπανικολάου «ήταν μια σύναξη συγκλονιστική που δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι λαοί είναι ενωμένοι. Η κουλτούρα της Αγάπης του μεγάλου Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, αν και διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, φάνηκε δυνατότερη και σίγουρα αυτό μπορεί να μας δείχνει μια χαραμάδα ελπίδας».

Να σημειωθεί, ότι η κόρη του αγιογράφου, είχε ταξιδέψει με το προηγούμενο τρένο, από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο ίδιος γεννήθηκε στη Θεσσαλική πόλη.

Τώρα βρίσκεται κοντά στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο, αγιογραφώντας στον Καθεδρικό Ναό τα τελευταία δέκα χρόνια, έχοντας αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία για το έργο του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.