Ηλείας Γερμανός: Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ηλείας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας, εκοιμήθη το βράδυ της Τρίτης, μετά από επιδείνωση των προβλημάτων υγείας τα οποία αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Η Μητρόπολη Ηλείας σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη, θα βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα σήμερα Τετάρτη 22-2-2023 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου από ώρα 2 μ.μ έως της εξοδίου ακολουθίας, αύριο Πέμπτη ώρα 1 μ.μ.

Ο Μητροπολιτικός Ναός θα παραμείνει ανοικτός καθ’ όλην την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και θα τελούνται ακολουθίες και αναγνώσματα.

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 5 μ.μ. θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. Αθανασίου.

Στις 11 μ.μ θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Την Πέμπτη και ώρα 7 έως 10.30 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και Αρχιερατική θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. Αθανασίου.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, θα τελέσει την εξόδιο ακολουθία, με τη συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων.

Μετά το πέρας της Εξοδίου ακολουθίας πεζή θα κατευθυνθούν προς το Κοιμητήριο των Αγίων Πάντων Πύργου, όπου θα γίνει ο ενταφιασμός του σκηνώματος του αειμνήστου κυρού Γερμανού.

“Έφυγε ο πνευματικός μας πατέρας”
Στην ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη, η Μητρόπολη Ηλείας αναφέρεται με συγκινητικά λόγια στο πρόσωπο του εκλιπόντος.

“Έφυγε για το Επουράνιο Θυσιαστήριον ο Πνευματικός μας Πατέρας, που κατέστη ο Διδάσκαλος και Πνευματικός καθοδηγητής με την βιοτήν του και τον σοφόν λόγον του.

Ήτο ο παρηγορητής και ο συμπαραστάτης κάθε πονεμένου και κατατρεγμένου ανθρώπου.

Ήτο ο νομικός συμπαραστάτης κάθε αδικουμένου που προσέφερε τις υπηρεσίες του για να τον απαλλάξη από την άδικη κατακραυγή.

Ήτο ο Πατέρας και Προστάτης κάθε ορφανού, που εύρισκε θαλπωρή και πατρική αγάπη και στοργή στα οικοτροφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ήτο ο Θείος Διδάσκαλος, που κατηχούσε Ορθόδοξα και αποτελεσματικά το ποίμνιό του και το οδηγούσε στον Θεάνθρωπον Κύριον, που είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή, για να εύρουν πλησίον Του το πλήρωμα της ψυχής τους.

Ήτο ο Νομοδιδάσκαλος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ανεπανάληπτο Μέλος αυτής και έχαιρε τον σεβασμόν και την αγάπην όλης της Ιεραρχίας και υποκλίνοντο ενώπιον της γνήσιας ακέραιας προσωπικότητος.

Ήτο πολλά χρόνια μόνιμο Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Νομοκανονικών, και έδωσε με την παρουσία του και τις νομικές του γνώσεις μία καλή και ανεπανάληπτη μαρτυρία.

Ήτο ο άξιος πηδαλιούχος της κατά Ηλείαν Εκκλησίας που με τον αδαμάντινον και ακέραιον χαρακτήρα του ακτινοβολούσε και με το φως του Χριστού κατηύθηνε το σκάφος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας εις υπήνεμους λιμένας.

Ήτο ο χαρισματούχος άνθρωπος και ευλογημένος από τον Θεόν να δει τους καρπούς των μόχθων του να ευωδούνται και να συνεχίζουν το καρποφόρο έργον του τα πνευματικά του παιδιά, που με διάκριση και σωστή επιλογή του τα επέλεξε.

Ήτο ο χαρισματούχος και πολυτάλαντος κληρικός που κράτησε καθ’ όλη την επίγεια ζωή του τον ανεκτίμητο θησαυρόν, την ακλόνητον πίστιν του εις τον Ιησούν Χριστόν, τον Σωτήρα και Λυτρωτήν όλου του κόσμου και δια του οποίου είχε οσιακόν τέλος και μετέστη εις το Επουράνιον Θυσιαστήριον για να συνεχίζη εκεί την αέναον θείαν Λειτουργίαν και τις προσευχές του για μας, ώστε ο Θεός της αγάπης και της σωτηρίας μας να μας οδηγήση στα δεξιά του θρόνου του Θεού και Πατρός μας.

Είμεθα πεπεισμένοι ότι έχει περάσει στο πάνθεον των αθανάτων και έχει γραφθή στο Βιβλίον της ζωής και της αθανασίας και τον παρακαλούμεν, όπως επί της γης, έτσι και εν ουρανοίς να συνεχίζει τις πρεσβείες του προς τον Ελεήμονα Θεόν για όλους μας, ώστε να κερδήσουμε και εμείς τον στέφανον της αιωνιότητος”.

Διαβάστε όλα τα εκκλησιαστικά νέα από την Εκκλησία Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.