ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: ΄΄Πωλητήριο΄΄ για 190 στρέμματα έχει βάλει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενώ ο Δήμος προσπαθεί να μπλοκάρει με νομικές και διοικητικές ενέργειες τη διαδικασία.

Την κατά μέτωπο σύγκρουση με την Εκκλησία έχει επιλέξει ο Δήμος Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης εξαιτίας της προσπάθειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να αξιοποιήσει την περιουσία της στην περιοχή, την οποία οι αυτοδιοικητικές αρχές χαρακτηρίζουν σε μεγάλο ποσοστό κοινόχρηστους πράσινους χώρους.

Ο Δήμος ισχυρίζεται πως περίπου το 50 τοις εκατό των ατακτοποίητων ακινήτων αποτελεί πράσινο της περιοχής και δεν δύναται με οιονδήποτε τρόπο να δομηθεί.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντέλλος έκανε λόγο για κυνικές προθέσεις της ηγεσίας της Εκκλησίας και απόπειρα τσιμεντοποίησης των πράσινων εκτάσεων σημειώνοντας πως οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος από την Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας έχουν σειρά λαθών και ανακριβειών.

Είναι προφανές πως κυοφορείται νομική αντιπαράθεση μεταξύ δήμου και Εκκλησίας η οποία επικαλείται ως σπουδαίο λόγο αξιοποίησης το κοινωφελές της έργο.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος σημειώνει: ΄΄Καλούμε την Εκκλησία να εγκαταλείψει τις βλέψεις της για κερδοφορία μέσα από διαδικασίες εκποίησης γης όπως το μοναδικό δασωμένο τμήμα της Βουλιαγμένης, η Φασκομηλιά και το Ασκληπιείο Βούλας και να προσαρμοστεί στις πραγματικές ανάγκες της εποχής μας, τη διατήρηση και προστασία του φυσικού κάλλους και του πρασίνου.

Η συνέχεια στην Καθημερινή της Κυριακής.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.