Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην Δημητσάνα θα πραγματοποιηθεί η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.

Τον νέο Ποιμενάρχη θα υποδεχθούν στην πλατεία Δημητσάνας στις 12.30 μ. ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, μαζί με όλες τις αρχές του τόπου, τον Ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό και ο μεν Τοποτηρητής θα του παραδώσει την Ποιμαντορική ράβδο, ο δε Δήμαρχος Γορτυνίας θα τον καλωσορίσει με σύντομη προσφώνηση, ενώ ο νέος Μητροπολίτης θα απαντήσει καταλλήλως.

Εν συνεχεία και εν πομπή, προηγουμένης της Φιλαρμονικής και πλαισιούμενη από άγημα του στρατού θα μεταβούμε στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Κυριακής, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ενθρονίσεως παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και άλλων Αρχιερέων.

Μετά το πέρας της τελετής ο Νέος Μητροπολίτης θα δεχθεί τις συγχαρητήριες ευχές των Αρχών και του λαού στον Ιερό Ναό, ενώ στις θύρες τις εξόδου θα προσφερθούν τα γλυκίσματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.