Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη, προστάτου και εφόρου της Σερίφου και των απανταχού Σεριφίων ιερούργησε σήμερα το πρωί, εν πληθουση εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Ευδόκιμου Καραπαντελάκη, των Εφημερίων της νήσου και του Αρχιμ. Νεκταρίου από την ιερά νήσο Μήλο.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημασία της Θείας Ευχαριστίας, η οποία ουσιαστικά αποτελεί «μετάγγιση» του Αίματος του Κυρίου στους πιστούς, τους οποίους προέτρεψε να συμμετέχουν συχνά σ’ αυτήν.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη προς το παρακείμενο Κοιμητήριο της Μονής, όπου ανεπέφθη επιμνημόσυνη δέηση και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για την προπτωτική κατάσταση του ανθρώπου, το θάνατο που εισήλθε στη ζωή του, μετά την παρακοή, και την προσδοκία της Αναστάσεως που προσέφερε ο Κύριος με το Σταυρό και την Ανάστασή Του στον κόσμο, την οποία προσμένουν και οι εκεί αναπαυόμενοι, μεταξύ των οποίων και πατέρες της Μονής.
Τέλος ευχήθηκε προς τους Σεριφίους να ευρίσκονται πάντοτε υπό την προστασία του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.