ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ – Στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα της μνήμης (με το Π.Ε.) του Αγίου Σπυρίδωνα, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, τελέστηκε πανηγυρική δισεπισκοπική λειτουργία στον Ιερό Ναό των Θεοφανείων στην πόλη Ουσμάνη {Усмани, των 20 χιλ.κάτ.} του Νομού Λιπέτσκαγια, 430 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

Χοροστάτησε ο εορτάζων την εβδόμη επέτειο της εις Επίσκοπον χειροτονίας του, τιτουλάριος Επίσκοπος Ουσμάνης κ.Ευθύμιος, Βικάριος της Μητρόπολης Λιπέτσκης και Ζαντόνσκ, υπό τον Σεβ/το κ. Αρσένιο. Συλλειτουργός του, ο επαρχιούχος Επίσκοπος Βαλουϊσκης και Αλεξέεφκης κ.Σάββας {Валуйский и Алексеевский}.

Επίσης έλαβαν μέρος υπεράριθμοι κληρικοί, άνω των τριάντα ρασοφόροι: ιερείς μεγαλόσχημοι, μιτροφόροι, σταυροφόροι, αρχιερατικοί επίτροποι, πρωτοπρεσβύτεροι, ιερομόναχοι, διάκονοι και υποδιάκονοι, οι οποίοι προσήλθαν από γειτονικές περιοχές, για να τιμήσουν τον κ.Ευθύμιο. Έψαλλε η εκκλησιαστική χορωδία, υπό τη διεύθυνση της κ.Γαλήνης Lepenkova.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε δοξολογία με εόρτιες προσευχές για την 7η επέτειο του επισκοπικού αγιασμού του κ.Ευθυμίου.

Ο 48χρονος κ.Ευθύμιος, Ουκρανικής καταγωγής, εκφώνησε αρχιερατικό λόγο και ευχαρίστησε τους προσελθόντες ρασοφόρους και προσκυνητές για την ημέρα μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος, και για την δική του επέτειο.

Στη συνέχεια ο επίσκοπος κ.Σάββας χαιρέτησε και ευχήθηκε τα δέοντα στον Δεσπότη. Εκ μέρους των ιερέων προσφώνησαν τον κ.Ευθύμιο, για την αξέχαστη ημερομηνία έναρξης της Αρχιερατικής του διακονίας, ο αρχιερατικός επίτροπος των ενοριών Ουσμάνης πρωτοπρεσβύτερος π.Αλέξανδρος, και για τις ενορίες Ζαντόνσκης ο π. Vadim Golev, προσφέροντας του λουλούδια και αναμνηστικά δώρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.