Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας τιμήθηκε και φέτος η επέτειος της Μάχης του Μανιακίου και η θυσία του Ήρωος Αρχιμανδρίτου Γρηγορίου Δικαίου ή Φλέσσα, γνωστού ως Παπαφλέσσα, στον τόπο θυσίας του, στο Μανιάκι Μεσσηνίας.

Της επιμνημόσυνης δέησης προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, τον οποίον πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος και οι εφημέριοι της Αρχιερατικής Περιφερείας Χατζή Πυλίας.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μανιακίου, εκπρόσωποι των Οικογενειών Φλέσσα και Δικαίου και εκπρόσωποι εθνικο-τοπικών συλλόγων.

Ακολούθησε η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Σταύρο Νικολόπουλο, Οικονομολόγο και Ιστορικό και εορτή με ποιήματα μαθητών, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.