Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος έψαλλε το «Αιωνία η μνήμη» στην Εξόδιο Ακολουθία της Ελένης Βαφειάδη και σημείωσε: «Θλίβομαι γιατί αυτή η εκκλησία με καλεί να αποχαιρετήσω και πάλι έναν άνθρωπο που αγάπησα και με αγάπησε, την Ελένη Βαφειάδη, που πήγε να συναντήσει τον αγαπημένο της σύζυγο Ισίδωρο Βαφειάδη. Καλό της ταξίδι!»

Με τη σεμνότητά της, στόλιζε την παροικία μας. Υπήρξε παράδειγμα τιμιότητας, ευγένειας και αριστοκρατικότητας. Μία αρχόντισσα της παροικίας μας. Μία αξιοπρεπής και ευλογημένη μητέρα, που έφυγε για το χώρο του Θεού, τον οποίο πίστευε και αγαπούσε, διότι υπήρξε συνειδητή χριστιανή, συνειδητή μητέρα, συνειδητή πατριώτισσα…», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, σκιαγραφώντας τη ζωή της αείμνηστης Αλεξανδρινής Ελένης Βαφειάδη.

Παράλλληλα, συγκινημένος ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ενθυμήθηκε την εποχή που η αξέχαστη Ελένη Βαφειάδη επικοινωνούσε με την μητέρα του Κλεοπάτρα, πριν μεταβεί και εκείνη τα προηγούμενα χρόνια στην επουράνια βασιλεία του Θεού.

«Να είστε ευλογημένοι και η ευχή της μητέρας σας να είναι ανάμεσά σας, η μνήμη της αιώνια και το παράδειγμά της το ευλογημένο να το έχουμε για την υπόλοιπη πορεία της ζωής μας», κατέληξε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος στην εξόδιο ακολουθία αναφέρθηκε και στο έργο της αξέχαστης Αλεξανδρινής που έγραψε ένα κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της που διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας και είχε προσφέρει στην παροικία.

Παρών στο τελευταίο της ταξίδι, ο γιος της, ο Ανδρέας Βαφειάδης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, που συνεχίζει το έργο του πατέρα του και την προσφορά της μητέρας του, όπως και η αδελφή του Αικατερίνη, προς την παροικία, καθώς και πολυαγαπημένα της εγγόνια, ο Μάριος, η Σοφία και ο Μιχάλης και τα ανίψια της.

Μία προσφορά για την οποία ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, τελώντας την ακολουθία με τη συμμετοχή του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσου και του Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού, εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την οικογένειά της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.