ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ 2026 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26 Απριλίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής των Μυροφόρων Ζωντανά. Όρθρος Κυριακής των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής των Μυροφόρων με την εορτή του Ταξιάρχου Μιχαήλ Μανταμάδου - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού.

Κυριακή 26 Απριλίου 2026 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Βασιλέας ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Αμασείας. Η Οσία Γλαφύρα. Η Οσία Ιούστα. Η Σύναξη του Αρχαγγέλου Ταξιάρχου Μιχαήλ Μανταμάδου. Οι Άγιες Μυροφόρες Γυναίκες. Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 26 Απριλίου 2026 07.30 – Κυριακής των Μυροφόρων Γυναικών με την εορτή του Ταξιάρχου Μιχαήλ.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 26 Απριλίου 2026 07.30. Κυριακής των Μυροφόρων με την εορτή του Ταξιάρχου Μιχαήλ Μανταμάδου.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 26 Απριλίου 2026 της Κυριακής των Μυροφόρων Γυναικών live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων με την εορτή του Ταξιάρχου Μιχαήλ Μανταμάδου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής των Μυροφόρων Γυναικών – Κυριακή 26 Απριλίου 2026 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής των Αγίων Μυροφόρων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιες Μυροφόρες Γυναίκες

Οι Άγιες Μυροφόρες είναι οι γυναίκες που ακολουθούσαν το Κύριο μαζί με τη Μητέρα του, έμειναν μαζί της κατά την ώρα του σωτηριώδους πάθους και φρόντισαν να αλείψουν με μύρα το σώμα του Κυρίου. Όταν δηλαδή ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος ζήτησαν κι’ έλαβαν από το Πιλάτο το δεσποτικό σώμα, το κατέβασαν από το σταυρό, το περιέβαλαν σε σινδόνια μαζί με εκλεκτά αρώματα, το τοποθέτησαν σε λαξευτό μνημείο κι’ έβαλαν μεγάλη πέτρα πάνω στη θύρα του μνημείου, παρευρίσκονταν θεωρώντας κατά τον ευαγγελιστή Μάρκο η Μαρία η Μαγδαληνή και η άλλη Μαρία που καθόταν απέναντι του τάφου.

Άλλη Μαρία εννοούσε οπωσδήποτε τη Θεομήτορα. Δεν παρευρισκόταν μόνο αυτές, αλλά και πολλές άλλες γυναίκες όπως αναφέρει και ο Λουκάς. Πραγματικά, η Παναγία ήταν η πρώτη απ’ όλους τους ανθρώπους, όπως ήταν σωστό και δίκαιο, που είδε τον Αναστημένο Κύριο, απόλαυσε την ομιλία Του και άγγιξε τα άχραντα πόδια Του, έστω και αν οι Ευαγγελιστές δεν τα λέγουν φανερά, μη θέλοντας να φέρουν ως μάρτυρα της Αναστάσεως την μητέρα του Χριστού μας, και δώσουν έτσι αφορμή υποψίας στους απίστους.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την Κυριακή των Μυροφόρων.

Tαξιάρχης Μανταμάδου

O Ιερός Ναός του Tαξιάρχη Μανταμάδου στην Λέσβο γιορτάζει δυο φορές τον χρόνο, στις 8 Νοεμβρίου στην γιορτή των Αρχαγγέλων αλλά και την Kυριακή των Mυροφόρων, που είναι τα εγκαίνιά του. Μεγάλη είναι η προσέλευση των πιστών, από την Παρασκευή, στο Προσκύνημα του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου, ενώ την ημέρα της Κυριακής των Μυροφόρων, που γιορτάζει το Μοναστήρι, υπολογίζεται ότι θα προσελκύονται χιλιάδες προσκυνητές.

Mια εβδομάδα πριν από την Κυριακή των Μυροφόρων, ο Nαός ανοίγει διάπλατα τις πύλες του και δέχεται χιλιάδες των προσκυνητών από κάθε γωνιά της γης που συρρέουν με τις τεράστιες λαμπάδες τους και τα αναθήματά τους για να ευχαριστήσουν τον Άγιο. Το πανηγύρι που γίνεται παίρνει μεγάλη θρησκευτική λαμπρότητα. Η εικόνα του Ταξιάρχη Μανταμάδου είναι μοναδική σε ότι αφορά τον τρόπο και τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες δημιουργήθηκε μα και τα υλικά με τα οποία ιστορήθηκε.

Διαβάστε αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Tαξιάρχη Μανταμάδου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.