ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Ι ΛΟΥΚΑ 2023 Live: ΟΡΘΡΟΣ Κυριακή 10 Δεκεμβρίου Ζωντανά - Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής Ι Λουκά Ζωντανά. Όρθρος Αγίου Μηνά Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής Ι Λουκά με τη θεραπεία της συγκύπτουσας γυναικός από τον Ιησού - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού Χριστό.

Θεία Λειτουργία Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023. Οι Άγιοι Μηνάς ο Καλλικέλαδος, Ερμογένης και Εύγραφος οι Μάρτυρες. Ο Άγιος Αθανάσιος ο Επίσκοπος Μεθώνης και Θαυματουργός. Ο Άγιος Μαριανός ο Μάρτυρας. Η θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας. Κυριακή Ι Λουκά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 07.30 – Κυριακής συγκύπτουσας γυναίκας κατά την εορτή του Αγίου Μηνά του Καλλικέλαδου. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 26η ημέρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ Ι ΛΟΥΚΑ: Κυριακή Ι Λουκά – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 07.30. Ι Κυριακής Λουκά με τη θεραπεία την καμπουριασμένης γυναίκας από τον Ιησού.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 10 Δεκεμβρίου 2023 της Κυριακής Ι Λουκά live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων. Ι Κυριακή Λουκά με τη θεραπεία της συγκύπτουσας γυναικός από τον Ιησού.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής Ι Λουκά με τη θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας από τον Ιησού – Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Νικολάου Τρικάλων – Όρθρος & Θεία Λειτουργία Αγίου Μηνά του Καλλικέλαδου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός. θεραπεία της συγκύπτουσας γυναικός.

Κυριακή Ι Λουκά

Στο Ευαγγέλιο Κυριακής Ι Λουκά ο Κύριος μας αδελφοί μου, μας δίνει ένα υπέροχο παράδειγμα με το οποίο μας διδάσκει τα καθήκοντα τα οποία έχουμε προς τον συνάνθρωπο μας αλλά κυρίως προς τον Θεό κατά την αγία ημέρα της Κυριακής. Ήταν λοιπόν Σάββατο και δίδασκε ο Κύριος μας σε μια συναγωγή και ανάμεσα στο πλήθος διέκρινε μία γυναίκα θλιμμένη και ταλαιπωρημένη καθ’ ότι επί 18 έτη είχε μέσα της πνεύμα πονηρό και ακάθαρτο αυτό του διαβόλου.

Την είδε όμως ο Κύριος την άρρωστη και την σπλαχνίσθηκε. Την είδε όχι μόνο εξωτερικά όπου ήταν σε αθλία κατάσταση αλλά την είδε και εσωτερικά στην ψυχή της ως καρδιογνώστης που είναι. Είδε την πίστη της, την δίψα που είχε εκεί στη συναγωγή για τον λόγο του Θεού. Άπλωσε λοιπόν τα παντοδύναμα χέρια του απάνω της και της είπε: «Γύναι, απολέλυσαι της ασθενείας σου». Δηλαδή γυναίκα, είσαι πια ελευθερωμένη απ’ την ασθένειά σου.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την Κυριακή Ι Λουκά με τη θεραπεία την καμπουριασμένης γυναικός.

Άγιος Μηνάς ο Καλλικέλαδος

Ο Άγιος Μηνάς ήταν Αθηναίος και από την οικογένειά του ειδωλολάτρης. Όταν όμως εκπαιδεύτηκε και μορφώθηκε αρκετά, διαπίστωσε ότι η πολυθεΐα ήταν μάλλον ψέμα και πλάνη. Στη μελέτη των φιλοσόφων επίσης, δεν μπόρεσε να βρει κάτι το αληθινό. Τότε προχώρησε στη μελέτη χριστιανικών συγγραμμάτων. Έπειτα του Ευαγγελίου, όπου και βρήκε αυτό πού τον γέμιζε ψυχικά, δηλαδή το φως και την αλήθεια. Έτσι, ο Μηνάς έγινε χριστιανός.

Αργότερα, ο βασιλιάς Μαξιμίνος (311 – 313 μ.Χ.), κατ’ άλλους ο Μαξιμιανός (286 – 305 μ.Χ), μη γνωρίζοντας ότι είναι χριστιανός, τον έκανε έπαρχο Αλεξανδρείας. Αλλά όταν ο βασιλιάς αυτός διέταξε διωγμούς στην πόλη αυτή, ο Μηνάς όχι μόνο δεν εξετέλεσε τη διαταγή, αλλά και συνετέλεσε να πληθυνθούν οι χριστιανικές τάξεις. Τότε ο Μαξιμίνος έστειλε νέο έπαρχο, τον Αθηναίο λόγιο Ερμογένη.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή των Αγίων Μηνά, Ερμογένους και Ευγράφου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.