ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ 2023 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Ιουλίου - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων Ζωντανά. Όρθρος Κυριακής Αγίων 630 Θεοφόρων Πατέρων Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής ΣΤ Ματθαίου των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της εν Χαλκιδόνα Δ' Οικουμενικής Συνόδου - Ευλογία και Προσευχή στου Αγίους Πατέρες.

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 στις 07.00 το πρωί. Κυριακή ΣΤ Ματθαίου. Ο Άγιος Αθηνογένης ο Ιερομάρτυρας ο Επίσκοπος Πηδαχθόης. Η Μνήμη των Αγίων και Θεοφόρων 630 Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου το 451 μ.Χ. εν Χαλκηδόνα. Στις 13 Ιουλίου εάν είναι Κυριακή ή την επόμενη Κυριακή και αν πέσει Κυριακή μέχρι την 19η Ιουλίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τους 630 θεοφόρους Πατέρες, που συγκρότησαν την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο στη Χαλκηδόνα της Κωνσταντινούπολης το 451 μ.Χ, την οποία συγκάλεσαν οι Αυτοκράτορες Μαρκιανός και Πουλχερία.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 07.00 – Κυριακής των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ: Κυριακή των Αγίων 630 Θεοφόρων Πατέρων στην Χαλκηδόνα – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 07.00. Κυριακής ΣΤ Ματθαίου με την εορτή της μνήμης των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της εν Χαλκιδόνα Δ’ Οικουμενικής Συνόδου.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 16 Ιουλίου 2023 της Κυριακής των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Κυριακή ΣΤ Ματθαίου με την εορτή των 630 Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου. Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Κυριακή Αγίων Πατέρων της Δ Οικουμενικής Συνόδου

Κατά τη Κυριακή αυτή ορίστηκε από την Εκκλησία να εορτάζεται η μνήμη των 630 θεοφόρων πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου. Η Δ΄ Οικουμενική Σύνοδος συγκλήθηκε το 451 στη Χαλκηδόνα, επί των αυτοκρατόρων Μαρκιανού και Πουλχερίας και διατύπωσε το Χριστολογικό δόγμα, καταδίκασε την αίρεση του Μονοφυσιτισμού και ασχολήθηκε με τη διοικητική οργάνωση της Εκκλησίας.

Οι πατέρες της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ως συνεχιστές του έργου και της διδασκαλίας των αγίων Αποστόλων αλλά και των προηγούμενων τους Πατέρων, συνήλθαν και καταδίκασαν την αίρεση ομολογώντας την ορθή πίστη και διδασκαλία της Εκκλησίας.

Η υμνολογία της Εκκλησίας θέλοντας να δείξει την μεγάλη τους προσφορά τους ονομάζει στο ωραιότατο δοξαστικό των Αίνων του Ορθρού «πολύφωτους αστέρες του νοητού στερεώματος, πάγχρυσα στόματα του Λόγου, θεηγόρους οπλίτες της παρατάξεως Κυρίου, μυρίπνοα άνθη του Παραδείσου».

Το τεράστιο έργο, το οποίο μας παρέδωσαν με τη διδασκαλία και τη συγγραφή των έργων τους αλλά και με τη ζωή και τα έργα τους αποτελούν την πνευματική προίκα, μετά την Αγία Γραφή, πάνω στην οποία μας καλεί η Εκκλησία να πορευθούμε.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την Κυριακή Αγίων Πατέρων της Δ Οικουμενικής Συνόδου στη Χαλκηδόνα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.