ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2023 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 26 Οκτωβρίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίου Δημητρίου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Δημήτριο. Θεία Λειτουργία 26 Οκτωβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί.

Η Ανάμνηση του Μεγάλου Σεισμού στην Κωνσταντινούπολη. Ο Άγιος Λούππος ο Μάρτυρας. Η Αγία Λέπτινα η Μάρτυς. Ο Άγιος Γλύκων ο Μάρτυρας. Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης ο Μεγαλομάρτυρας και πολιούχος Θεσσαλονίκης. (Πολιούχος Θεσσαλονίκης, Ελασσόνας, Λαγκαδά, Ναυπάκτου, Σιάτιστας, Μικρού Βάλτου Κορίνθου, Αγίου Δημητρίου Αττικής, Αυλώνα Αττικής, Χρυσούπολης, Αλμυρού, Κολινδρού, Πετρούπολης, Κερατέας).

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 07.30 – Ο Άγιος Δημήτριος ο Μεγαλομάρτυρας ο Μυροβλύτης και πολιούχος Θεσσαλονίκης.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας του Αγίου Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλύτου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 07.30.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2023 της εορτής του Αγίου Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλύτη με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη – Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την εορτή του Αγίου Δημητρίου του πολιούχου Θεσσαλονίκης. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιος Δημήτριος

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 – 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή το πιο πιθανό το 306 μ.Χ.. Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου.

Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη και έπειτα αυτοκράτορα Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303 μ.Χ., διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Κρύπτη Αγίου Δημητρίου

Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας από την Θεσσαλονίκη.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο, τον πολιούχο της πόλης.

Βρίσκεται στην ομώνυμη οδό και είναι πεντάκλιτη βασιλική του «ελληνιστικού τύπου», αλλά με πολλά ιδιαίτερα και σπάνια χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλους ναούς της ίδιας περιόδου στην Ελλάδα.

Στον ναό υπάρχει μία κρύπτη. Η είσοδος της κρύπτης βρίσκεται δίπλα από τον δεξιό πεσσό του ιερού βήματος και οδηγεί στο χώρο εκείνο που σύμφωνα με την παράδοση φυλακίσθηκε, μαρτύρησε και τάφηκε ο Άγιος Δημήτριος.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε εικόνες από την Κρύπτη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.