Αναφέρει η Μητρόπολη:

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγούδας ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Παλαιών Πατρών Γερμανού, έγινε η πάνδημος υποδοχή της Τιμίας Κάρας του αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος προερχομένης εκ της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.

Η υποδοχή έγινε από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, μετά του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Στεφάνου Τόλιου, κληρικών και διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως μετά την υποδοχή, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, Πανηγυρική Δολοξογία.

Προ της απολύσεως, τον λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Αγιοπαυλίτης, ο οποίος και συνοδεύει την Τιμία Κάρα μαζί με δύο Αγιοπαυλίτες μοναχούς και ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη για την υποδοχή και μετέφερε τις ευχές του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Παρθενίου Αγιοπαυλίτου.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Παναγιώτατος, ο οποίος και με την σειρά του ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου για την άδεια και ευλογία της μεταφοράς του Ιερού Λειψάνου και τον π. Άνθιμο μαζί με τους συνοδούς πατέρες που μετέφεραν το Ιερό Λείψανο, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών της Θεσσαλονίκης και της ενορίας, η οποία και πανηγυρίζει την ιστορική, παλαιά και θαυματουργή Ιερά Εικόνα, της Παναγίας της επικαλουμένης Γοργοϋπηκόου, στην οποία συρρέουν καθημερινά πλήθη των Θεσσαλονικέων και προσεύχονται για την γοργή επιτέλεση της προσευχής τους.

Ο Παναγιώτατος στο λόγο του, ανέπτυξε διεξοδικά την μεγάλη αξία των Ιερών Λειψάνων των Αγίων μας, την ευλάβεια την προσκύνηση αυτών από ολόκληρο τον Ορθόδοξο Χριστιανικό κόσμο.

Στο τέλος του λόγου, ευχαρίστησε τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Ματσά για την άρτια προετοιμασία του ιερού προσκυνήματος μαζί με τις εκκλησιαστικές επιτροπές του Ιερού Ναού.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθως Ιερά Αγρυπνία.

Η Τιμία Κάρα, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, όπου και θα αποχωρήσει για το Άγιο Όρος.

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.