Τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συνέσιο Βικτωράτο διόρισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος νέο προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος οδού Φιλελλήνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενός ιστορικού βυζαντινού ναού της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος εξυπηρετεί διαχρονικά και τις λειτουργικές ανάγκες της εν Αθήναις ρωσικής παροικίας. Ο νέος προϊστάμενος π. Συνέσιος διαδέχεται στην προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ναού τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος άσκησε τα καθήκοντα του Προέδρου από το 2014 έως και το 2018, μέχρι την εις επίσκοπον εκλογή και χειροτονία του. Στο επόμενο διάστημα μέχρι και τη σημερινή μέρα χρέη προσωρινού Προεδρεύοντος εκτέλεσε ο πανάξιος δεύτερος εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Νόσεβιτς.

Το νέο προϊστάμενο εγκατέστησε σήμερα το πρωί μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατος κ. Συμεών, ο οποίος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας πλαισιούμενος και από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Άγγελο Ανθόπουλο.

Ο κ. Συμεών στο κήρυγμα του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο Χριστός μας προσκαλεί να έχουμε θάρρος, διότι η πνευματική ζωή θέλει θάρρος. Θέλει εμπιστοσύνη στον Θεό και θάρρος για να νικηθεί η απόγνωση, η τάση επιστροφής στην αμαρτία, ο κλονισμός της εμπιστοσύνης στον Θεό. Η έλλειψη θάρρους οδηγεί την πνευματική ζωή σε στασιμότητα και παραλυσία, ενώ το υγιές θάρρος οδηγεί σε πνευματική πρόοδο, πραγματική διόρθωση και διαρκή εσωτερική ανακαίνιση».

Στο τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Προϊστάμενο του Ναού και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η συνεργασία των δύο πλέον εφημερίων του Ναού θα είναι υποδειγματική, αδελφική και γόνιμη προς όφελος του ποιμνίου. Ο Αρχιμ. π. Συνέσιος Βικτωράτος είναι απόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Διεκκλησιαστικής Σχολής Μεταπτυχιακών & Διδακτορικών Προγραμμάτων επ’ ονόματι των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου & Μεθοδίου του Πατριαρχείου Μόσχας & πασών των Ρωσιών στον κλάδο των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (Σεπτέμβριος 2017 έως Ιούνιος 2029). Επίσης, τελειόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον κλάδο της Λειτουργικής (2012 έως σήμερα) και απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, έχει παρακολουθήσει τετραετή φοίτηση για εκμάθηση Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (έτη 2004-2008) και είναι και απόφοιτος του Τμήματος «Επιχειρηματικού Σχεδιασμού & Πληροφοριακών Συστημάτων» της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών. Τέλος κατέχει πτυχία γλωσσομάθειας και ομιλεί αγγλικά, ιταλικά και ρωσικά. Στο τέλος της Λειτουργίας οι δυο πατέρες του Ναού ευχαρίστησαν τον Θεοφιλέστατο, ενώ πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στις πρωτοχριστιανικές κατακόμβες του Ναού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.