Στα πλαίσια του τρέχοντος Σεμιναριακού Επιμορφωτικού Κύκλου Κατηχητών αναφορικά με τα θρησκειολογικά θέματα, που διεξάγεται με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως και το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η κοπή και ευλογία της καθιερωμένης Αγιοβασιλόπιτας τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών.

Παρίσταντο ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος, ο Πρεσβ. π. Ζήσης Κτενίδης – Υπεύθυνος του Πολιτιστικού Κέντρου Ι.Α.Α., όπου και φιλοξενείται το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Κατηχητών για το ενεστώς έτος, ο Ιερομ. π. Ιωσήφ Κουτσούρης -Υπεύθυνος Νεότητος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως και ο διάκονος π. Δημήτριος Μανώλης.
Παρών ήταν και ο ομιλητής της προγραμματισμένης σεμιναριακής συνάντηση (με θέμα «Οι μάρτυρες του Ιεχωβά»), Πρωτ. π. Κυριακός Τσουρός – Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Θεοφιλέστατος μέσα σε πνεύμα χαράς ευχήθηκε στους συμμετέχοντες Κατηχητές-τριες του Σεμιναρίου να διάγουν ένα ευλογημένο έτος γεμάτο Χριστό! Τόνισε ιδιαίτερα πως ότι γίνεται κατά Θεόν φέρνει χαρά, ειρήνη, ανάπαυση, πνευματική ανάταση και ευλογία! Και μάλιστα προέτρεψε τους Κατηχητές να είναι Αληθινοί και όχι «fake»!

Συγκινημένος ο Θεοφιλέστατος επεσήμανε ότι η σημερινή σύναξη ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του άοκνου εργάτη της Νεότητας, του άρτι μεταστάντος εις τας αιωνίους μονάς, μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.