Οικουμενικό Πατριαρχείο - ειδήσεις.

Συνδεδεμένος ο Αύγουστος με την τιμή και ευλάβεια προς το πρόσωπο της Παναγίας μας, με αποκορύφωμα τη θεομητορική , που διαχρονικά ενδύθηκε από τις εκφάνσεις της λαϊκής ευσέβειας του Γένους μας, με πλήθος λαϊκών παραδόσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων του θρησκευτικού βίου, δημιουργώντας πολιτισμό σε κάθε εποχή, εμπνέει και την Κοινότητα Νεοχωρίου στη φετινή έναρξη και καθιέρωση των ετήσιων θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στον αύλειο χώρο του ναού, με την επωνυμία «Θεοτόκεια», προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και του πανηγυρίζοντος το μήνα αυτό ναού μας.

Οι τέχνες, τα γράμματα, η μουσική και ο πολιτισμός συναντούν τη χριστιανική ευσέβεια των πιστών και θρησκευτική κατάνυξη των ιερών ακολουθιών, αναπτύσσοντας έναν δημιουργικό διάλογο της “άνωθεν σοφίας» με τη “θύραθεν παιδεία”, εμβαθύνοντας παράλληλα τη διαλογική επικοινωνία με τους εξωκοινοτικούς συμπολίτες μας με γέφυρα τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Σας αναμένουμε στον πολιτιστικό εορτασμό του «Πάσχα» του καλοκαιριού.
Εκ της Εφοροεπιτροπής και της Ιερατικής Προϊσταμενίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

27-29 Ιουλίου – 18:30

«Πρόσωπα της Πόλης», Τριήμερη έκθεση ζωγραφικής των έργων του εικαστικού Γιώργου Κεβρεκίδη.

11 Αυγούστου – 19:00

«Istanbul and the Greek Language: Aspects of a Fascinating History», Επιστημονική εισήγηση του μεταδιδάκτορα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κωνσταντίνου Σαμπάνη.

13 Αυγούστου – 19:00

«Şiirler – Dimitrios Arhondonis, Heybeliada Ruhban Okulu, 14/11/1954», Επιμέλεια Σταύρου Γιολτζόγλου, Παρουσίαση βιβλίου από το μαθητικό ημερολόγιο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

25 Αυγούστου – 19:00

Σοφία Βόσσου, Παράσταση ελληνικής μουσικής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.