Από Ραδιο Λασίθι - Με τα αποκαΐδια να συνεχίζουν να καπνίζουν, μια πολύ μεγάλη επιχείριση για τον εντοπισμό αγνοουμένων και αποκατάστασης μιας περιοχής που σχεδόν εξαφανίστηκε από το χάρτη να βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και μια πρωτοφανή κινητοποίηση αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα, δεν λείπουν και αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλευτούν τις καταστάσεις για τους δικούς τους σκοπούς.

Μια απ’ αυτές τις περιπτώσεις προέρχεται από το χώρο της Εκκλησίας με τον Μητροπολίτη Αιγιαλείάς και Καλαβρύτων Αμβρόσιο, να προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις για άλλη μια φορά με τις δηλώσεις του στις οποίες αναφέρει πως η μεγάλη αυτή καταστροφή οφείλεται σε τιμωρία θεϊκή κατάρα προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επειδή είναι άθεος.

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι έδωσε τη δική του απάντηση προς τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, αναφέροντας πως ο Θεός είναι φιλάνθρωπος, ελεήμων και αγαθός, δεν είναι τιμωρός και εκδικητής.

Συμφώνησε μάλιστα και επανέλαβε την αναφορά του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, πως «φτάνει πια» με τέτοιου είδους σχόλια.

Να αναφέρουμε επίσης πως χθες έγινε τρισάγιο για τα θύματα και τους πληγέντες στο ναό της Αγίας Άννας στη Θρυπτή με την ευχή να αναπαυθούν οι ψυχές των θυμάτων και ο Θεός να δώσει παρηγοριά στους οικείους τους.
Μητροπολίτης Ιεραπύτνης σε Αμβρόσιο: Φτάνει πια – Ο Θεός δεν είναι τιμωρός και εκδικητής

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
ΜΠΑΛΤΑ ΑΝΝΑ

Απορώ και εξισταμαι Σεβασμιότατοι !! Ενα φτάνει πια, αρκεί; Δηλώσεις τέτοιου είδους προσβάλλουν το κοινό αισθημα θλίψης , πένθους , αδικίας αφού χαθηκαν μικρά παιδια!! Κυρίως όμως θίγουν την πίστη μας, βασικές αρχές της θρησκείας μας. Οταν ο Χριστιανισμός βρέθηκε στο μακρινό παρελθόν σε παρόμοιες καταστάσεις , οικουμενικές σύνοδοι διασφάλισαν την ορθότητα των κανόνων και των αρχων της ορθοδοξίας.Εσεις πως επιτρέπετε την αλλοιωση αυτών, αρκούμενοι στην τοποθετηση οτι απλά ένα μελος της Ιεράς συνόδου εκφράζει προσωπικές αποψεις, λέγοντας οτι ο Θεός μου σκοτώνει παιδιά για να εκδικηθεί;;; Δεν αρκεί σεβασμιότατοι!! Δεν αρκεί!!! ΑΝΝΑ ΜΠΑΛΤΑ ΕΚΠ/ΚΟΣ