Απομακρύνθηκε από το Ναό η νεωκόρος και ο σύζυγος της που θεωρήθηκε ότι «σκανδάλισαν» τους πιστούς συντείνοντας οι ίδιοι στο «θαύμα» των δακρύων στις εικόνες.

Τα «δάκρυα» των εικόνων στην εκκλησία του Αγίου Εφραίμ στην οδό Ηλία Βενέζη και στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην οδό Ε. Βοστάνη που έκαναν το γύρο της Ελλάδας, δεν ήταν παρά… νεράκι του Θεού. Που μάλιστα έτρεξε πάνω από το τζάμι των εικόνων με τη… «βοήθεια» λαϊκών.

Ήδη η νεωκόρος αλλά και ο σύζυγος της ο οποίος είχε αυτοαναγορευθεί σε βοηθό της νεωκόρου, παρακάμπτοντας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο που νόμιμα είχε διοριστεί από τη Μητρόπολη, απομακρύνθηκαν από το ναό με απόφαση των εκκλησιαστικών αρχών.

Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες, αποδείχθηκε ότι τα όσα συνέβησαν με τα κλαίοντα…. τζάμια των εικόνων δεν ήταν παρά δείγματα μιας κακοφορμισμένης κατάστασης που επικρατούσε στο Ναό του Αγίου Εφραίμ.

Ας σημειωθεί εδώ ότι με αφορμή τη δημοσιότητα που δόθηκε στο φαινόμενο των εικόνων των οποίων έκλαιγαν… τα τζάμια με τα οποία ήταν καλυμμένες και όχι οι εικόνες αυτές καθαυτές, τέσσερα τακτικά μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, δυο γυναίκες και δυο άνδρες, παραιτήθηκαν από τη θέση τους είτε κατά τη διάρκεια της «προετοιμασίας» του «θαύματος» είτε μετά από αυτό. Μάλιστα ένα από τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου που παραιτήθηκαν μιλώντας στο «Ν», αναφέρθηκε σε «μια ομάδα που λυμαίνεται τον Ιερό Ναό. Αυτός ο ναός, είχε πει, χτίστηκε με τόσο κόπο από τα θεμέλια από τον προηγούμενο ιερέα και τους πιστούς της ενορίας. Δεν επιτρέπονται όλα όσα λέγονται, ακούγονται και δυστυχώς γίνονται».

Ας σημειωθεί επίσης ότι ο σύζυγος της νεωκόρου, στρατιωτικός στο επάγγελμα, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 15 ημερών από την υπηρεσία του γιατί τις μέρες του…. «θαύματος» είχε κάνει δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης με τη στολή του και χωρίς να έχει πάρει άδεια από την υπηρεσία του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.