Μέσα σε μία κατανυκτικὴ ατμόσφαιρα ετελέσθη την Παρασκευή το πρωί, 04.01.2019, η Ακολουθία του Όρθρου και των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών της εορτής των Θεοφανείων, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Των Ακολουθιών χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο κήρυγμα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο οποίος προετοιμάζει την Οδό Κυρίου και παράλληλα προετοιμάζει και τις καρδιές των ανθρώπων, ώστε μέσα από την αληθινή Μετάνοια, να μπορέσουν να δεχτούν το Μήνυμα της εν Χριστώ Καινής Κτίσεως.

«Χωρίς την αληθινή Μετάνοια ο άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί τον Χριστό και την φανέρωση του Ιερού Μυστηρίου της Σωτηρίας», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «η Μετάνοια μας, θα πρέπει να μην είναι σε ένα θεωρητικό υπόβαθρο, αλλά να έχει ως αντίκρισμα την συντριβή της καρδιάς μας και την αποκατάσταση της κάθε αδικίας, που ποιούμε εις βάρος τους εαυτού μας, του αδελφού μας και του ιδίως του Ελέους του Θεού».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.