«Σύγχρονες Θερμοπύλες της Ελλάδας» αποκάλεσε το ιστορικό οχυρό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την επίσκεψή του.

Το ιστορικό οχυρό του Ρούπελ επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον νομό Σερρών ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τους Βουλευτές του νομού Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσο Χατζηβασιλείου και Θεόφιλο Λεονταρίδη.

Εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε με σεβασμό για την αντίσταση των ηρώων του οχυρού:

«Μόνο δέος μπορεί να αισθάνεται κανείς εδώ στα οχυρά Ρούπελ και αιώνιο σεβασμό, στους Έλληνες στρατιώτες, που εδώ υπερασπίστηκαν την πατρίδα το 1941, εδώ που είναι οι σύγχρονες Θερμοπύλες της Ελλάδας.

Φόρος τιμής από τον Θεοδωρικάκο στους ήρωες του οχυρού Ρούπελ

Σήμερα η Ελλάδα είναι μία δύναμη ειρηνική, δημιουργική, μία δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή η οποία είναι ταραγμένη από πολλά προβλήματα, κινδύνους και προκλήσεις.

Οι Έλληνες είμαστε όσο ποτέ ενωμένοι και σε κάθε περίπτωση έχουμε γνώση και συνείδηση της ιστορίας μας και παντοτινή ετοιμότητα να υπερασπίζουμε την πατρίδα μας. Αυτός εδώ ο τόπος αξίζει να είναι ένας χώρος που θα περάσουν όλα τα ελληνόπουλα, αγόρια και κορίτσια όπως και όλοι οι Έλληνες γιατί η ιστορία μας θα μας συνοδεύει για πάντα.»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.