Στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Τον Θεοφιλέστατο άγιο Πρωτοσύγκελλο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού και εορτάζων τα ονομαστήριά του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Βασιλάκος και ο Διάκονος π. Γεώργιος Μαρινάκης.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή του «Ζακχαίου», η οποία προετοιμάζει τους πιστούς προς υποδοχή του Αγίου Τριωδίου. Ο άγιος Κεγχρεών τόνισε ότι,ούτε η περιφρόνηση και ο φθόνος των συντοπιτών του Ζακχαίου, ούτε η κοινωνική του θέση, αλλά ούτε και το ανάστημά του στάθηκαν εμπόδιο στην συνάντησή του με τον Κύριο. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός γνωρίζοντας «τα κρύφια της καρδίας» του αρχιτελώνου της Ιεριχούς και βλέποντας την ειλικρινή μετάνοιά του και τους «καρπούς» αυτής,τον «σώζει» και αυτόν και τον «οίκον» του. Ο Ζακχαίος, είναι το σήμαντρο εκείνο που καλεί σε μετάνοια τους πιστούς, προετοιμάζοντας τους να επιδοθούν στον αγώνα των αρετών που σηματοδοτεί το Ιερό Τριώδιο.

Ο Θεοφιλέστατος ολοκλήρωσε το κήρυγμά του με αναφορά στον εορτάζοντα Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ και ιδιαιτέρως στο έργο που επιτελεί ως Κληρικός αλλά και ως συνεργάτης του Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, όχι μόνο στο αγιαστικό και ποιμαντικό τομέα αλλά και στον τομέα της φιλανθρωπίας, ως υπεύθυνος του καταστήματος τροφίμων και ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», ενώ παράλληλα μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας για «έτη πολλά», ευλογημένα και αγιασμένα από τον Θεό!

Αντιφωνώντας ο π. Αρκάδιος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο μας κ. Αγάπιο για την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους, καθώς και όλους τους συνεργάτες του στον Ι. Ναό και στην «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», που έσπευσαν να του ευχηθούν.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε την Βασιλόπιττα των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας μιλώντας πατρικά στα παιδιά για τον Μέγα Βασίλειο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.