Καθηλωτικές ήταν οι στιγμές σήμερα, στο σχολείο όπου φοιτούσε ο Κυπριανός, στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί τήρησαν μονόλεπτη σιγή και τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμη του. Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του Κυπριανού στο σημειωματάριο του, τα οποία δημοσίευσε η αδερφή του. «Γελούσες, μόνο αυτό θυμάμαι», ήταν τα λόγια του συντρόφου της Αναστασίας Αδαμίδου από την Πάφο, που έχασε τη ζωή της την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Τα τελευταία λόγια του Κυπριανού
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 28 Φεβρουαρίου στα βαγόνια της καταραμένης αμαξοστοιχίας επέβαιναν και τρία παιδιά από την Κύπρο. Ο Κυπριανός, η Αναστασία και η Δήμητρα. Ένα τρένο που δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, 57 ψυχές που ζητούν απεγνωσμένα να δικαιωθούν.

Συνθλίβουν τα τελευταία λόγια του Κυπριανού στο σημειωματάριο του, τα οποία δημοσίευσε σήμερα η αδερφή του.

Εύα Παπά – Αδερφή Κυπριανού
Τελικά τί είναι συμφέρον για την αγάπη του προσώπου που αγαπάς να θυσιάσεις χρόνο από τη ζωή σου για προσευχές υπέρ του ή απλά να παραπονιέσαι που ο εαυτός σου έχασε τη συναισθηματική σου ηρεμία με το χαμό του αγαπημένου σου; Τελικά τον αγαπάς αυτόν ή αγαπάς περισσότερο τη συναισθηματική σου κατάσταση που θα είχες εάν ζούσε;

Με το δικό τους τρόπο τίμησαν σήμερα τον Κυπριανό και οι μαθητές του σχολείου όπου φοιτούσε, τραγουδώντας το «Για που το ‘βαλες καρδιά μου». Οι στιγμές από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Λυκείου Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα» ήταν καθηλωτικές…

«Σύμβολο» χαρακτήρισε ο Βοηθός Διευθυντής του Α’ Λυκείου Κοκκινοχωρίων, Αντώνης Κακούρης, τον άτυχο νεαρό.

Αντώνης Κακούρης – Βοηθός Διευθυντής του Α’ Λυκείου Κοκκινοχωρίων
Πέρασε από αυτό το σχολείο αφήνοντας ένα πολύ δυνατό στίγμα χαράς. Τραγουδούσε, έσφυζε από ζωή, αλλά και πολύ καλός χαρακτήρας, συνεπής, μεθοδικός. Θέλουμε να θυμίζουμε το πέρασμα του από αυτό το σχολείο και όλα αυτά που άφησε σε όλους κληρονομιά.

Ο Κυπριανός παράλληλα με τη φοίτηση του στο Λύκειο, το απόγευμα συνέχιζε στο μουσικό σχολείο, ένας εξαίρετος μαθητής στο ήθος, στην επίδοση. Ένας μαθητής που αρίστευε πάντα, εκπροσωπώντας το σχολείο του σε όλες τις εκδηλώσεις.

«Γελούσες…»
Ένα κορίτσι γεμάτο αγάπη για τη ζωή. Πάντα με το λαμπερό χαμόγελο να σπινθηρίζει το φως μέσα από τα μάτια της. Η Αναστασία Αδαμίδου από την Πάφο, φοιτήτρια οδοντιατρικής, που είχε ταξιδέψει στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η τύχη της οποίας αγνοείτο, με τους δικούς της ανθρώπους να την αναζητούν στο νοσοκομείο, κρατώντας φωτογραφίες της.

Δημήτρης Ξενιτόπουλος – Σύντροφος Αναστασίας
Φαίνεται ότι σε έχασα για πάντα αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι η αρχή μιας ζωής που θα μου λείπεις… Γελούσες, μόνο αυτό θυμάμαι.

Οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους και ζουν τη ζωή βασανιστικά, που σπαράζουν τα σπλάχνα τους και ο λυγμός τους δεν κατορθώνει να τσακίσει τους υπαίτιους. 57 κεριά φωτίζουν 57 σταυρούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.