Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, η τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2020 «Υποστράτηγος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Δαβάκης», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωπος της Βουλής, εκπρόσωποι των κομμάτων, της Εκκλησίας, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Ανθυπολοχαγών.

Συνολικά ορκίστηκαν 231 Ανθυπολοχαγοί εκ των οποίων 191 από την Ελλάδα, 36 από την Κύπρο, 3 από την Αρμενία και 1 από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας η κυρία Σακελλαροπούλου έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της Σχολής:

«Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή απένειμα τα ξίφη στις νέες και νέους αξιωματικούς της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Από τη Σχολή αυτή που κατέχει τον τίτλο του αρχαιότερου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας έχουν αποφοιτήσει διαχρονικά λαμπροί αξιωματικοί που δεν δίστασαν να θυσιάσουν και τη ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας όταν κλήθηκαν να προασπίσουν την εδαφική της ακεραιότητα. Σήμερα ο ρόλος των αποφοίτων της Σχολής Ευελπίδων έχει διευρυνθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι Ευέλπιδες εκτός από θάρρος, αρετή, άρτια στρατιωτική εκπαίδευση και δημοκρατικό φρόνημα πρέπει να έχουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση και ετοιμότητα, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις σύνθετες προκλήσεις και απαιτήσεις της εποχής. Είμαι σίγουρη πως η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αξιωματικοί και το σύνολο του προσωπικού έχουν όχι μόνο πλήρη συνείδηση της αποστολής τους αλλά και την ικανότητα να τη φέρουν σε πέρας σε οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο δυσχερείς και αν είναι αυτές».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.