Στον τελευταίο κατανυκτικό Εσπερινό χοροστάτησε σήμερα το απόγευμα, Κυριακή 14 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας. Στον Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου.

Στην αρχή του λόγου του, ο π. Βαρνάβας αλιεύοντας ένα περιστατικό από το Γεροντικό ανέδειξε το θέμα της ευσπλαχνίας. Ο ομιλητής με ενάργεια έδωσε τον ορισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ήθους της μεγάλης αρετής της ευσπλαχνίας. «Η ευσπλαχνία είναι ίδιον ευαίσθητης ιδιοσυγκρασίας, φανερώνει άνθρωπο που αγαπά τον πλησίον. Η ευσπλαχνία συνιστά κίνηση ψυχής προς το αγαθό και αποτελεί απαύγασμα ψυχής που διαθέτει πληρότητα».

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον απερχόμενο ιεροψάλτη κ. Δημήτριο Κακανά, Άρχοντα Μαΐστορα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, το χρυσό σταυρό, για να τον τιμήσει για τα είκοσι έξη χρόνια διακονίας στο δεξιό ιερό αναλόγιο. Συγχρόνως, παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον κ. Δήμο Παπατζαλάκη, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως, ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Κακανά στο δεξιό αναλόγιο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.