Αυτή την ώρα μεταφέρεται το σκήνωμα του Μακαριστού στη Σύμη με το πλοίο-Ρόδος, φωτογραφίες- askitikon.eu

Με δέος και συγκίνηση αποχαιρέτησε η Ρόδος τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σύμης Χρυσόστομο. Το Σκήνωμά του ετέθη προς Λαϊκό προσκύνημα σήμερα το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού Ρόδου. Ιεράρχες και πλήθος πιστών έσπευσαν να ασπαστούν και να αποχαιρετήσουν τον Μακαριστό Ιεράρχη.

Ακολούθως το Σκήνωμα του Μακαριστού Χρυσοστόμου θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου Σύμης όπου και θα παραμείνει για προσκύνημα έως την αυριανή Εξόδιο Ακολουθία στη Σύμη.

Σαντορινιός για Μακαριστό Χρυσόστομο:

«Η είδηση της κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτη Χρυσοστόμου γέμισε πένθος και θλίψη τα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο. Τα νησιά της Σύμης, της Τήλου, της Χάλκης και του Καστελλόριζου είχαν την τύχη, για δεκατέσσερα συναπτά έτη, να διαβιούν υπό τη σκέπη της φροντίδας του, του κηρύγματός του και της πνευματικότητάς του.

Ιεράρχης χαρισματικός, φιλάνθρωπος, γαλήνιος, συμπονετικός και πάντα δίπλα στους ανθρώπους- στις ανάγκες και στις αδυναμίες τους. Ακούραστος εργάτης της Εκκλησίας, Φωτισμένος Κληρικός και ένας Ποιμένας που αφήνει πίσω του ένα πλούσιο κοινωνικό και πνευματικό έργο.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στο λαό της Μητροπολιτικής Περιφέρειας του Μακαριστού Χρυσοστόμου, τον οποίο διακόνεψε, όλα αυτά τα χρόνια, με ειλικρινή έγνοια και απεριόριστη καλοσύνη.

Η μνήμη μας θα είναι γεμάτη με σεβασμό και αναγνώριση στον πεφωτισμένο εκείνο Κληρικό που αφοσιώθηκε στα νησιά μας και πρόσφερε απλόχερα την αγάπη του στους νησιώτες μας, πληρώντας απόλυτα, για όλους όσους τον γνώρισαν από κοντά, τον τίτλο του Πνευματικού Δασκάλου».

Το τελευταίο αντίο στον Σύμης Χρυσόστομο-αποκλειστικές εικόνες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Το τελευταίο αντίο στον Σύμης Χρυσόστομο-αποκλειστικές εικόνες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Το τελευταίο αντίο στον Σύμης Χρυσόστομο-αποκλειστικές εικόνες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Το τελευταίο αντίο στον Σύμης Χρυσόστομο-αποκλειστικές εικόνες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Το τελευταίο αντίο στον Σύμης Χρυσόστομο-αποκλειστικές εικόνες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Το τελευταίο αντίο στον Σύμης Χρυσόστομο-αποκλειστικές εικόνες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

 

 

 

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.5 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.