Εφέτος πραγματοποιήθηκαν τρεις Πνευματικές Συνάξεις των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων. Η πρώτη έγινε στο Μόντρεαλ στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, η δεύτερη στην περιοχή νοτιοδυτικού Οντάριο (London) στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 και η τρίτη στο Τορόντο στον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Βαπτιστή, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024.

Ολες οι Πνευματικές Συνάξεις των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σε κάθε Πνευματική Σύναξη έγινε Θ. Λειτουργία με τον Αρχιεπίσκοπο και τους Ιερείς της περιοχής ώρα 9:00-10:30 π.μ.

Στη συνέχεια ώρα 10:30- 11:00 π.μ. προσεφέρθη καφές, ώρα 11:00 π.μ. -12:00 μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος με θέμα «Πίστις εστίν ελπιζομένων υπόστασις» Εβρ. 11,1) και αμέσως μετά προσεφέρθη γεύμα για όλους.

Μετά το γεύμα μίλησε ο ιερατ. προϊστάμενος κάθε εκκλησίας με θέμα «Η είσοδός μας στη Μ. Τεσσαρακοστή».

Δόξα τω Θεώ μετά τον κορωνοϊό επανήλθαμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς. Οι Πνευματικές Συνάξεις είχαν, όπως είπαμε, μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε θερμά την πρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά κα Ζωή Βερούτη, όλες τις προέδρους των Φιλοπτώχων των διαφόρων τμημάτων, όλα τα μέλη που έλαβαν μέρος στις Πνευματικές Συνάξεις, τους αδελφούς Ιερείς και τους υπευθύνους των Κοινοτήτων οι οποίοι βοήθησαν. Προσευχόμαστε και ευχόμαστε όλοι οι χριστιανοί να ζήσουν πνευματικά τα γεγονότα της Μ. Εβδομάδας και με υγεία και χαρά να γιορτάσουν την Ανάσταση του Χριστού μας. Καλή Ανάσταση!

Συνεδρίαση Ιερέων Τορόντο και περιχώρων

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 έγινε έκτακτη συνεδρίαση των ιερατ. προϊσταμένων των Κοινοτήτων Τορόντο και Περιχώρων στην Ιερά μας Αρχιεπισκοπή.

Η ημερησία διάταξη είχε τα κάτωθι θέματα:

1) Κληρικολαϊκή

2) Ετήσια Σύναξη Νεολαίας

3) Σύναξη Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων Καναδά

4) Τουρνουά Γκόλφ (Golf Tournament)

5) 25η Επέτειος Θεολογικής Ακαδημίας

6) Τελετή Αποφοίτητης Θεολογικής Ακαδημίας, 10 Μαΐου 2024

7) Πρόγραμμα Ιερατ. Ακολουθιών για τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα.

Συνεζητήθησαν όλα τα θέματα με πολλή αγάπη καί άριστη κατανόηση και όλοι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επιτυχία όλων αυτών των σκοπών.

Το Golf Tournament, η 25η Επέτειος της Θεολογικής Ακαδημίας (Λεύκωμα) και η τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Ακαδημίας προβλέπεται να έχουν άριστη συμμετοχή.

Εστάλη επιστολή και προς όλους τους Ιερείς που υπηρετούν στον Καναδά, ώστε να φροντίσουν οι Κοινότητές τους να αντιπροσωπευθούν δεόντως, τόσο στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση, όσο και στη Συνέλευση Νεολαίας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Τελευταία συνεζητήθη η ώρα κατά την οποία θα τελούνται οι εσπερινές Ι. Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας και απεφασίσθη ομόφωνα, ότι θα τελούνται 6:30 μ.μ.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία η συνεδρίαση είχε τη συμμετοχή όλων των Ιερέων. Ευχαριστούμε τους αδελφούς Ιερείς, αλλά και τις Κοινότητες και ευχόμεθα σε όλους Καλό Πάσχα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.