Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, μνήμη των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, ημέρα κατά την οποία άγει τα Ονομαστήριά του η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Στην Θεία Λειτουργία μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος, Ηγούμενοι και Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως και οι εφημέριοι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Κατρίνης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιερό εκτύπωμα της Ιεράς Εικόνας της επονομαζομένης «Άξιον Εστίν», μπροστά στην οποία για πρώτη φορά ακούσθηκε ενώπιόν Της ο θεσπέσιος αγγελοποίητος και λαοφιλής ύμνος «Ἄξιον ἐστίν ὠς ἀληθώς μακαρίζειν σέ τὴν Θεοτόκον». Ανεφέρθη επίσης στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, ο οποίος ακολούθησε την οδό του μαρτυρίου και της μαρτυρίας προς την αλήθεια του Χριστού και την πανσθενουργό χάρη του Αγίου Πνεύματος.

«Σήμερα», συνέχισε, «κατά την μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, άγει τα σεπτά Ονομαστήριά του ο Αρχιποίμην και Αρχιθύτης της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο ανύστακτος διακονητής εκ του αειφώτου Φαναρίου των παραδεδομένων εκ των Αγίων Πατέρων και Οικουμενικών Συνόδων. Η παρουσία του είναι η έκφραση των αγώνων και των αγωνιών της Αγιωτάτης Μητέρας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και της πονεμένης αλλά και παντοτινά αγωνιζομένης Ρωμιοσύνης, όχι μόνο στους λίγους πολλούς της Πόλης, αλλά και στους αμέτρητους της Οικουμένης. Το μεγαλείο του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη δεν μειώνεται, δεν φθείρεται από τις απειλές και τα σχέδια γιατί συνεχίζεται η λιτανευτική πομπή και η δέηση από τον Πατριάρχη του Γένους μας, από τον Οικουμενικό οιακοστρόφο της Ορθόδοξης του Χριστού Εκκλησίας μας.

Σήμερα χρεωστικά, τιμητικά, μα κυρίως με υιικά αισθήματα, με παλλόμενη από αγάπη καρδιά προς τον Πατέρα, η Εκκλησία της Κρήτης αναπέμπει ευχές υπέρ του Καλού της Ποιμένα και πνευματικού προνοήτη!

Σήμερα και η Μητρόπολη μας, με πρώτο, λειτουργό και ευχόμενο και υιικά τιμώντα τον Πατριάρχη μας, τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Γεράσιμο, αλλά και συλλειτουργούς εκ του ιερού καταλόγου των ιερέων μας και τον φιλόχριστον λαόν αναπέμπει εγκάρδιες ευχές και προσευχές, πολύτιμο κανίσκι στη γιορτή της Εκκλησίας μας, στην γιορτή του Πατριάρχη μας. Ευχηθείτε Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα η τοπική μας Εκκλησία με την ευλογητή παρουσία Σας να προσφέρει έτη πολλά την αναίμακτη ιερουργία υπέρ ευσταθείας των Αγίων του Χριστού και υγείας του Πατριάρχου μας».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη ο Πολυχρονισμός της Α.Θ.Π. και ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε, εν ευγνωμοσύνη πολλή, από την έδρα της τοπικής μας Εκκλησίας τις εόρτιες ευχές και τα σεβάσματα του Ιερού Κλήρου, των εντιμωτάτων αρχόντων και του ευσεβούς λαού προς την Α.Θ.Π., τον Πατριάρχη του Γένους.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Διοίκησης Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Κωνσταντίνος Καστελλιανάκης, ο Αντιδήμαρχος Νεαπόλεως κ. Κίμων Χουρδάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νεαπόλεως κ. Ιωάννης Μηναδάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Ζερβάκης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη επίσημη δεξίωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.