Για 36η συνεχή χρονιά, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας διοργανώνει τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα με ύμνους, μελωδίες, τραγούδια και κάλαντα που παραπέμπουν στην μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης. Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ μίλησε στο πρόγραμμα του sbs, που βρέθηκε στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο προάστιο South Melbourne.

Το 1982 ήταν η πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα της Αρχιεπισκοπής στη Μελβούρνη, μετά μόλις χρόνια μετά την άφιξη στη Μελβούρνη του βοηθού Επισκόπου του Αρχιεπισκόπου στη Μελβούρνη, κ. Ιεζεκιήλ.

Μιλώντας στο εν λόγω Πρόγραμμα είπε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση που ερχόμαστε πιο κοντά στην Εκκλησία, αλλά και στα παραδοσιακά ήθη και έθιμα της Πατρίδας.

«Είναι ένα ευλογημένο έθιμο και το βλέπουμε και από τους πιστούς που έρχονται κατά χιλιάδες και παρακολουθούν την εκδήλωση.

«Θυμόμαστε την πατρίδα μας, διότι στο μικρό χωριό μας ή στην μεγαλύτερη πόλη μας στην Ελλάδα, χτυπούσαμε τις πόρτες για να πούμε τα κάλαντα».

O κ. Ιεζεκιήλ αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στο πρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακάριο, ο οποίος θα παραστή για πρώτη φορά στα Κάλαντα της Αρχιεπισκοπής.

«Ευρίσκεται μαζί μας άνθρωπος με πολλή αγαπή, παρρησία και εργατικότητα, που εργάζεται νυχθημερόν για τις εκκλησιαστικές υποθέσεις, διότι και μεγάλη χώρα είμαστε και πολλοί Έλληνες υπάρχουν.»

O Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος θα παραστεί στα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στις 22 Δεκεμβρίου στο Melbourne Town Hall.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης έστειλε το δικό του μήνυμα για τις άγιες αυτές μέρες των Χριστουγέννων και τη σημασία τους για την ανθρωπότητα αλλά και για τον καθένα μας χωριστά.

«Και τι δεν θα πρέπει να σκεφτούμε τα Χριστούγεννα! Πρωτίστως, την ανθρωπιά μας. Κατά δεύτερο λόγο την μεγάλη αρετή που εκήρυξε ο Χριστιανισμός, την Αγάπη μας. Διότι ο Χριστός μας καλεί να βοηθούμε, να συντρέχομε και, υπεράνω όλων, να αγαπούμε».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.