Σήμερα 26 Ιουνίου συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη συγκρότηση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου. Η ίδρυση του Πατριαρχείου Κιέβου ως Τοπικής Εκκλησίας του Ουκρανικού Λαού σημειώθηκε ως αποτέλεσμα των αποφάσεων του Πανουκρανικού Ορθόδοξου Ενωτικού Καθεδρικού Ναού 25-26 Ιουνίου 1992. Στον Καθεδρικό Ναό που τελέστηκε στο Κίεβο ήταν η ενοποίηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Φιλάρετο και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΎΝΙΟΥ 2022 ΤΑ ΆΓΙΑ ΧΏΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΌΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ 30η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΙΕΒΟΥ.

Με την ευκαιρία της 30ης επετείου από την συγκρότηση του Πατριαρχείου Κιέβου 26 Ιουνίου 2022, την Κυριακή όλων των ιερών χώρων της Ουκρανίας, τελέστηκαν Θεία Λειτουργία και ευχαριστήρια προσευχή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βλαδίμηρου. Την ακολουθία καθοδήγησε ο Μακαρίτης Πατριάρχης Κιέβου και ολόκληρη η Ρωσία-Ουκρανία Φιλάρετος στη συνυπηρεσία του κλήρου του καθεδρικού ναού του Βλαδίμηρου.
Λόγω της δύσκολης κατάστασης στο κράτος που σχετίζεται με τον πόλεμο πλήρους κλίμακας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, με την ευλογία του Διευθυντή, οι αρχιεπαστορες και οι κληρικοί δεν συγκεντρώθηκαν για κοινή λατρεία στην πρωτεύουσα, αλλά ο καθένας στις ενορίες του μέσω του t Ουκρανία υπηρέτησε λειτουργία και προσευχή ευγνωμοσύνης στους Θεέ μου.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στον καθεδρικό ναό, έγιναν έντονες προσευχές για την Ουκρανία, ώστε ο Κύριος Θεός να μας ελευθερώσει από την εισβολή των εξωγήινων, να ενισχύσει και να προστατέψει τους στρατιώτες μας και να δώσει στον ουκρανικό λαό μόνο ειρήνη και νίκη!
Στο κήρυγμα λέξεων zapri časnomu για τον άθλο της πίστης και της αγιότητας των Ουκρανών αγίων, ανακοίνωσε ο υπάλληλος του καθεδρικού ναού του Αρχιερατικού Ιωάννου του Κιέβου.
Τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε ευχαριστήρια προσευχή, κατά τη διάρκεια της οποίας προσφέρθηκαν ευχαριστίες στον Κύριο Θεό για όλα τα ελέη και την καλοσύνη Του προς την Εκκλησία και τον ευσεβές Ουκρανικό λαό.
Μετά την λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Πατριάρχης Φιλάρετος συνεχάρη τους κληρικούς και τους ενορίτες για την 30η επέτειο της Εκκλησίας μας και απευθύνθηκε στον Α’ Λόγο των Αγίων.
Η λατρεία τελείωσε με την εκκλησία της ουκρανικής εκκλησίας, της πατρίδας και ολόκληρου του ουκρανικού λαού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.