ΣΥΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΣΕΝ: Για τις αντιδράσεις που δέχθηκε μετά την απόφασή του να «πετάξει» τα ράσα, ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω λάβει πολλή αγάπη και ουσιαστική αγάπη από άτομα από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα που μοιράζονται την εμπειρία τους και κλαίω. Έχω χαλάσει πολλά χαρτομάντιλα από ιστορίες και διηγήσεις που μου δίνουν δύναμη, έναντι άλλων μηνυμάτων που με στέλνουν σε μέρη που εγώ δεν έχω πάει, όπως η κόλαση, ο σατανάς ή ο διάολος.

Τα σχόλια ορισμένων κληρικών για την ομοφυλοφιλία του προκαλούν όπως είπε πόνο, σχολιάζοντας πως ο πνευματικός λόγος αντί να είναι χάδι, γίνεται αλάτι στην πληγή! «Ακούει η μητέρα στον ναό ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι, το ενστερνίζεται και όταν το αγόρι ή το κορίτσι κάνει coming out, θα το διώξει από το σπίτι και υπήρξα συνυπεύθυνος και εγώ αυτής της συνθήκης. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μείνω και δεν θα μπορούσα να έφευγα και να το τηρούσα εν σιγή».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πώς ανακάλυψε ο ίδιος τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, εξηγώντας πως «τον ανακάλυψα σε πολύ μικρή ηλικία. Όταν κάποια στιγμή το κατάλαβα, πήγα σε έναν ιερέα που ήταν πολύ χαριτωμένος γλυκός και του το εξομολογήθηκα με ενοχή και δάκρυα και μου είχε πει με μια ευθύτητα και απλότητα “ο πρώτος είσαι ή ο τελευταίος”;

Κατάλαβα ότι υπάρχει μια αγκαλιά και δεν μπορώ να πω ότι έχω δεχθεί ομοφοβικά πυρά […] Ωστόσο όταν το ιερό βιβλίο λεει ότι αν είσαι ομοφυλόφιλος Παράδεισο δεν έχει, καταλαβαίνεις ότι καλείσαι να το ασκήσεις πάνω στους ανθρώπους. Εγώ δεν μίλησα ποτέ για τίποτα ηθικό, για σεξουαλικές ή προγαμιαίες σχέσεις».

Εκμυστηρεύτηκε πως στους κόλπους της Εκκλησίας δεν βρήκε πολλούς ανθρώπους να θεολογούν, -ξεκαθάρισε ωστόσο πως υπάρχουν και προοδευτικοί κληρικοι- αλλά αντίθετα βρήκε όπως είπε έτοιμες κασέτες, έτοιμες συνταγές και πράγματα αντίθετα προς την ιδεολογία του, ενώ μιλώντας για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ανέφερε πως ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που τον έκαναν να αναθεωρήσει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Γιατί δεν μπαίνει στην διαδικασία κάποιος πατέρας της Εκκλησίας μας να του απαντήσει με αγάπη; Υπάρχει μεγάλο κενό στην πνευματική ζωή του τόπου και χρειάζεται να βγουν μπροστά οι πνευματικοί άνθρωποι και με αγάπη και τον λόγο τους να φωτίσουν τον κόσμο. Το μόνο που ακούγεται και επικρατεί στην δημόσια ζωή είναι ότι η Εκκλησία είναι κακή και δεν υπάρχει πουθενά ένας λογικός και μοντέρνος αντίλογος.

2

Πολλά μπράβο!!!! του Ιωάννη που μίλησε με ειλικρίνεια για το τι ένιωθε εντός και εκτός της εκκλησίας και για τα προβλήματα που ταλανίζουν πολίτες και εκκλησία. Θεωρώ πως μόνο οι παπάδες που είναι αληθινοί προς τους πολίτες έχουν θέσει στους ναούς, δεν μπορείς να κάνεις αυτό το επάγγελμα μόνο για βιοποριστικούς λόγους.