∆ύο µεγάλα «µέτωπα» όσον αφορά τις πληρωµές του αγροτικού κόσµου είναι ανοιχτά αυτό το διάστηµα. Το ένα αφορά τις αποζηµιώσεις του ΕΛΓΑ για παλιές ζηµιές που εκκρεµούν αλλά και για όλες τις καινούργιες που άφησε στο πέρασµά του ο «Ιανός». Οι αγρότες ζητούν άµεσα ενεργοποίηση της διαδικασίας καταγραφής των απωλειών και εσπευσµένη ει δυνατόν έκδοση πορισµάτων και τελικά ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών.

Εν τω µεταξύ, αυτές τις ηµέρες οι διοικητικοί του Οργανισµού Πληρωµών καταπιάνονται µε τις µεταβιβάσεις, οι οποίες ολοκληρώνονται στα Περιφερειακά του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ ο µεγαλύτερος όγκος δουλειάς αφορά τις κληρονοµιές.

Σηµειωτέον ότι φέτος εκτιµάται ότι οι µεταβιβάσεις είναι περισσότερες, καθώς υπολογίζεται αποχώρηση από την ενεργό γεωργική δραστηριότητα για περισσότερους παραγωγούς. Στόχος των αρµοδίων να γίνει ένας διασταυρωτικός έλεγχος στις αρχές Οκτωβρίου και 15 µέρες πριν την προκαταβολή του τσεκ, προκειµένου να µπουν και οι µεταβιβάσεις στην πληρωµή.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι µείνει –όπως κάθε χρόνο- θα πάει για την εξόφληση του ∆εκεµβρίου. Οι πρώτες εκτιµήσεις δείχνουν µάλλον δύσκολο µια πληρωµή την πρώτη «επιτρεπόµενη» από την Κοµισιόν ηµεροµηνία, την Παρασκευή 16 Σεπτεµβρίου, µε τις περισσότερες πιθανότητες να εντοπίζονται την εβδοµάδα 19 µε 23 του µήνα.

Το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται στους 1.596 και αφορά κατά κύριο λόγο το μέτρο αναδιάρθρωσης αμπελώνων.

Πληρωμές πραγματοποιήθηκαν εξίσου για μέτρα νέων αγροτών, μελισσοκομιών δράσεων, επενδύσεων κ. ά.

Προκαταβολή τσεκ έως 20 Οκτωβρίου αν δεν υπάρξει «τεχνική βλάβη»

Μετά από διαπάλη «υπηρεσιακών συµφερόντων» και «πολιτικά κρατούντων» προχώρησε, όπως όλα δείχνουν, η επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων ενιαίας ενίσχυσης στο 100% και µάλιστα χωρίς τη «συνδροµή» του τεχνικού συµβούλου.

Έτσι, ανοίγει απ’ ό,τι φαίνεται ο δρόµος για την προκαταβολή του τσεκ στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, ο προγραµµατισµός δείχνει ως πρώτο στόχο η δισκέτα να σταλεί στην Τράπεζα Πειραιώς ακόµα και την ερχόµενη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.