Σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς κόβουμε την Βασιλόπιτα! Καλή τύχη! Καλή χρονιά!

Συνταγή για Σοκολατένια Βασιλόπιτα

Υλικά

Αυγα 2 ολόκληρα
Αυγα 2 κρόκους από
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 3 κούπες
Λεμονι ξύσμα από 1
Ζαχαρη 1/4 κούπας
Βανίλια 1/4 κουταλάκι
Μαγιά 2 κουταλιές σε 1/4 κούπας νερό
Αλατι 1/4 κουταλάκι
Βουτυρο 1/4 κούπας λιωμένο
Βουτυρο 2/3 κούπας για άλειμμα
Σοκολάτα 1 κούπα κομματάκια ( ή τρούφα σοκολάτας)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τους κρόκους, μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη μαγιά διαλυμένη στο νερό και στη συνέχεια το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο όσο αλεύρι χρειαστεί, ώστε να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή, που δε θα κολλάει στα χέρια μας. Πρέπει να χτυπήσουμε τη ζύμη στο μίξερ για 7′.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα, τη βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο, τη διπλώνουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20′.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, άλλες 2 φορές και στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρύ παραλληλόγραμμο.
Την πασπαλίζουμε με κομματάκια σοκολάτας και τη διπλώνουμε σιγά-σιγά σε μακρύ ρολό και στη συνέχεια την τυλίγουμε σε σπιράλ και τη βάζουμε σε στρογγυλό ταψάκι 25 εκ.
Πατάμε τη ζύμη να απλώσει, γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσει. Την αλείφουμε από πάνω με έναν κρόκο αυγού, αραιωμένο με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30′-35.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.