Ι.Μ. ΘΗΡΑΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

«Χαίροις ἐπισκόπων ὁ κοινωνός τῆς Ρωσίας πάσης ὁ θεόσοφος ἰιατρός χαίροις τῆς Κριμαίας ὁ θεῖος ποιμενάρχης Λουκᾶ τῶν Ὀρθοδόξων ὁ νέος ἅγιος.»
Με μεγάλη χαρά, αλλά και προσοχή, γιόρτασε και φέτος το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ενοριακού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο Σαντορίνης. Η ανέγερση και αφιέρωση του παρεκκλησίου έχει γίνει από το 2010 και εντός του φυλάσσεται απότμημα από την άφθαρτη καρδιά και το ιερό λείψανό του.

Αύριο, Κυριακή 13 Ιουνίου και ώρα 18:00 θα τελεστεί εσπερινός και θα ψαλεί ο παρακλητικός κανόνας στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό. Ακολούθως, θα προβληθεί ταινία για τον Άγιο Λουκά στο «Επιφάνειο» Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο (κάτωθεν του Ενοριακού Ιερού Ναού).

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου και ώρα 12:00 εψάλη ο παρακλητικός κανόνας του Αγίου Λουκά του Ιατρού και στις 18:00 η ώρα Θ’, ο εσπερινός, το ιερό ευχέλαιο μετά το πέρας του οποίου οι πιστοί έλαβαν ως ευλογία έλαιο εκ του μυστηρίου και από την κανδήλα του Αγίου Λουκά από την Συμφερούπολη. Την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010, το βράδυ τελέστηκε ιερά αγρυπνία, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αγιασμός δια του ιερού λειψάνου του Αγίου, ενώ εψάλλησαν και τα εγκώμιά του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.