Ι.Μ. Καλαμαριάς

Στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε, το εσπέρας της 7ης Μαρτίου, σύναξη των Κατηχητών και Κατηχητριών όλων των βαθμίδων κατήχησης της τοπικής Εκκλησίας, με την παρουσία των υπευθύνων για την κατήχηση ιερέων.

Κεντρικός ομιλητής στη Σύναξη ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος αυτές τις ημέρες παρεπιδημεί στην Ιερά Μητρόπολη, προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος καλωσόρισε εγκάρδια τον Άγιο Αργολίδος και τον ευχαρίστησε για τη άμεση ανταπόκριση στην παράκληση του να ομιλήσει στους συντελεστές του κατηχητικού έργου της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος, ως βιωματικός και έμπειρος γνώστης της κατηχητικής διακονίας, ομίλησε στους κατηχητές με λόγο προσιτό και συνάμα ρεαλιστικό, μεταφέροντας την πολυετή του εμπειρία από την κατηχητική του διακονία.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως ο σημερινός κατηχητής θα πρέπει να διακρίνεται για τη θεολογική του κατάρτιση, να είναι πάντοτε προετοιμασμένος σε κάθε μάθημα, να γνωρίζει τις απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας, να προσεγγίζει τους κατηχουμένους με σεβασμό και να κατανοεί τα προβλήματα τους με ενσυναίσθηση.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και γόνιμο διάλογο σχετικά με τα προβλήματα του κατηχητικού έργου.

Τέλος, παρετέθη κέρασμα προς όλους τους παριστάμενους και τους δόθηκε, ως ευλογία, βιβλίο του εκλεκτού ομιλητού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.