Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Χίου Δρ. Ιωάννη Μ. Μαλάφη, τον κ. Στυλιανό Ζερβούδη και τον κ. Δημήτρη Γωνιά. Ο Δήμαρχος Μαλάφης συμμετείχε στην παρέλαση της Κυριακής ως Επίτιμος Μεγάλος Στρατάρχης, με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος και ο Δήμαρχος κ. Μαλάφης συζήτησαν για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και αντάλλαξαν ευχές.

Την Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής τον κ. Χρήστο Δ. Σούλη, Γραμματέα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σούλης ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για ένα ιδιωτικό ταξίδι και για να παρακολουθήσει την παρέλαση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στον κ. Σούλη καλή επιτυχία στην προσπάθειά του να εξυψώσει την Ελλάδα και να αντιμετωπίσει την παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση.

Ο κ. Σούλης εξήρε την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου και το ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο στην Αμερική.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής υποδέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής τον Πρώην Πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο Διονύσιο Καλαμβρέζο. Ο πρώην Πρέσβης Καλαμβρέζος εξέδωσε πρόσφατα ένα νέο βιβλίο με τίτλο “Εικονικός Εφιάλτης” που είναι πλέον διαθέσιμη στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας. Η πρώτη του παρουσίαση θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 4 Μαΐου. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον κ. Καλαμβρέζο για το νέο του βιβλίο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.