Η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης Ι', συνοδευόμενος από τη συνοδεία του, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο του Δήμου Ευρύτερης Μερσίνης, κ. Wahab Sachar, στα γραφεία του δημαρχείου στη Μυρσίνη.

Ο κ. Wahab Sashan ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη μεγάλη ιστορική επίσκεψη που κάνει για χάρη του ποιμνίου του σε αυτή τη σκληρή και δύσκολη συγκυρία, που δίνει νέα ελπίδα μετά από όλα τα δεινά που υπέστησαν τα τέκνα της Εκκλησίας και όλες οι άλλες θρησκείες στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.

Ο κ. Sachan επιβεβαίωσε επίσης ότι ο δήμος της Μυρσίνης, από την πρώτη στιγμή, παρακολουθούσε την κατάσταση βήμα-βήμα και στάθηκε στο πλευρό του λαού του Hatay και της Αντιόχειας και δεν καθυστέρησε να παράσχει βοήθεια και θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη για την ανακούφιση των πληγέντων.

Εξέφρασε την ελπίδα να είναι η επίσκεψη του Μακαριωτάτου συχνή και επαναλαμβανόμενη, γιατί έδωσε σε όλο τον κόσμο ένα μάθημα εμπειρίας, αγάπης, αδελφοσύνης και διακονίας.

Με τη σειρά του, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Wahab Sachan για την ευγενική του χειρονομία προς τα τέκνα της Εκκλησίας και όλους όσοι επλήγησαν στις κατεστραμμένες περιοχές, εκτιμώντας τον ρόλο που έπαιξε και τη βοήθεια που παρείχε από την πρώτη στιγμή.

Τόνισε ότι είμαστε όλοι αδέρφια στην ανθρωπότητα και ότι τα τέκνα της Εκκλησίας της Αντιοχείας ζουν σε αυτή τη γη με τα αδέρφια τους με αγάπη, αδελφοσύνη και συνύπαρξη, και αυτή είναι η Μεγάλη Αντιόχεια.

Στο τέλος ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος της Μεγάλης Μυρσίνης μιλάει άπταιστα την αραβική γλώσσα και είναι συριακής καταγωγής.

Επίσκεψη της βουλευτή Guljan Kish.

Η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ υποδέχθηκε τη βουλευτή κ. Goljan Kish στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Μυρσίνη.

Η κ. Κish ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο που στάθηκε στο πλευρό του λαού του σε αυτή τη σκληρή συγκυρία και για την αλληλεγγύη του προς τους πληγέντες από την πρώτη στιγμή.

Στη συνέχεια εξέφρασε την αγάπη της προς την Εκκλησία της Αντιοχείας και συμπλήρωσε ότι το πιο σημαντικό για αυτήν είναι το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με τη σειρά του, ο Μακαριώτατος την ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τις ευχές της στα τέκνα της Εκκλησίας με την ευκαιρία της λαμπρής εορτής του Πάσχα και για την παραμονή της στο πλευρό τους, τονίζοντας ότι το ποίμνιο της Αντιόχειας, Αλεξανδρέττας και Μυρσίνης ζουν πάντα με τα αδέρφια τους σε αυτή τη γη με αγάπη, αδελφοσύνη και ομόνοια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.