Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης, υποδέχθηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 τον Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγόριο και τον Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη, εκπροσώπους του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β' στην πατριαρχική κατοικία στο Μπάλαμαντ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενημέρωσαν τον Πατριάρχη Ιωάννη για τις εξελίξεις σχετικά με την δημιουργία Εξαρχίας της Αφρικής από το Πατριαρχείο Μόσχας.

Επίσης, συζητήθηκε η πρόταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για Σύναξη Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης επανέλαβε στην αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας όσα είπε στον απεσταλμένο του Οικουμενικού Πατριάρχη, Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ότι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας θα συνεδριάσει σύντομα για να συζητήσει τις εξελίξεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να λάβει κατάλληλη θέση επ’ αυτών.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην συνάντηση από την πλευρά του Πατριαρχείο Αντιοχείας, παρέστη ο Μητροπολίτης Τύρου και Σιδώνος κ. Ηλίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.