Αγιασμό για την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους 2022 – 2023 τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στην έδρα της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος στη Λαμία, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένης Μπενιάτα.

Στην τελετή του Αγιασμού μεταξύ της ηγεσίας της εκπαιδευτικής κοινότητος της Φθιώτιδος παρέστη και η πρώτη των πρώτων των φετινών επιτυχόντων στην Φθιώτιδα διδα Εύη Χαρίλα, ενώ τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε ο Διευθυντής του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών θεμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στο πρόσωπο της κ. Μπενιάτα και των λοιπών επιτελικών στελεχών της εκπαιδευτικής κοινότητας θέλησε να εκφράσει προς όλους τους εκπαιδευτικούς την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας για το έργο που επιτελούν και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Στο πρόσωπό σας, βλέπουμε όλους τους εκπαιδευτικούς μας που είναι αυτή την ώρα στα σχολεία μας, μέσα στην τάξη, αυτούς που είναι στο αυτοκίνητό τους και διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να ασκήσουν την διακονία τους και επίσης τα πρόσωπα όλων αυτών που προσκαρτερούν με αγωνία τον διορισμό τους.

Η επιτυχία ενός εκπαιδευτικού και ενός σχολείου είναι επιτυχία ολόκληρης της κοινωνίας. Όλοι μας πρέπει να βάζουμε το λιθαράκι μας. Προσευχόμαστε και προσπαθούμε ως τοπική Εκκλησία να βοηθούμε στο έργο των εκπαιδευτικών μας και όχι να το δυσκολεύουμε.

Θέλω να σας παρακαλέσω και να σας προσκαλέσω για μία ακόμη συνεργασία. Να αναπτύξουμε κοινές δράσεις κατά της βίας, ιδιως εναντίον της βίας σε βάρος των γυναικών, διότι η κοινωνία μας πάσχει από έλλειψη αγάπης και μια κοινωνία αλλάζει όταν λέμε αλήθειες και όταν αναζητούμε την ουσία.

Σας ευχαριστώ που στηρίζετε το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας. Όλες οι εκπαιδευτικές δομές της Μητροπόλεως μας είναι στην διάθεσή σας».

Η κ. Μπενιάτα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για την ευλογία της παρουσίας του και εκ μέρους όλων τον συνεχάρη για το σπουδαίο και πολυεπίπεδο έργο, όχι μόνο στην τοπική Εκκλησία, αλλά και σε όλη την κοινωνία, το οποίο επιτελεί, εξαίροντας ιδιαίτερα την ευαισθησία του αλλά και την ποιμαντική του προτεραιότητά σε εκπαιδευτικά θέματα και σε οτιδήποτε αφορά την μόρφωση, την καλλιέργεια, την πρόοδο και την ανάπτυξη των παιδιών.

Η κ. Μπενιάτα αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα άψογη, αγαστή και ιδιαίτερα δημιουργική συνεργασία της Εκπαιδευτικής κοινότητος της Φθιώτιδος με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, διαβεβαιώνοντας τον κ. Συμεών, ότι θα συνεχιστεί και τη νέα αυτή χρονιά που ξεκίνησε και θα επαυξηθεί για το καλό των παιδιών και ολόκληρης της κοινωνίας.

Η κ. Μπενιάτα συνεχάρη και την πρώτη των πρώτων της Φθιώτιδος διδα Εύη Χαρίλα για την επιτυχία της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στο πρόσωπό της όλα τα παιδιά, όχι μόνο που πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά και όλα όσα συμμετείχαν στην διαδικασία των εξετάσεων και εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος της απένειμε μία χρηματική υποτροφία.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία μιας ουσιαστικής και γόνιμης επικοινωνίας με όλα τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος, τόσο σε τοπικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο, ανταλλάσσοντας σκέψεις και απόψεις για θέματα συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και της εκπαιδευτικής κοινότητος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.