Την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 το εσπέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην πάλαι ποτε διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Σκοπής στον Τράχηλα Σητείας.

Στο σύντομο κήρυγμά του μετά την ευλόγηση των προσφερόμενων άρτων αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας και στη συμβολή της στην σωτηρία των πιστών. «Ο τόπος αυτός είναι ιερός και άγιος, ποτισμένος με τους ασκητικούς ιδρώτες και τους αγώνες των ασκητών που ασκήθηκαν στα γύρω σπήλαια και των παλαιών πατέρων που μόνασαν σ᾽ αυτό το ιστορικό μοναστήρι που άκμασε τα χρόνια της Βενετοκρατίας. Όλοι τους είχαν συμπαραστάτη κραταιό, σύμμαχο ασφαλή και βεβαία ελπίδα την Παναγία μας την Φανερωμένη. Αυτής τις αδιάλειπτες και μητρικές πρεσβείες επικαλούμαστε και εμείς οι κατακαμπτώμενοι από πολλά πταίσματα, πειρασμούς, δοκιμασίες και περιστάσεις σημερινοί προσκυνητές και προστρέχουμε με ταπείνωση στην Θεομητορική ασφαλή αγκάλη της για να βρούμε παρηγοριά, καταφύγιο και σίγουρο λιμάνι στην φουρτουνιασμένη από τα βάσανα καθημερινότητά μας. Ας μην απελπιζόμαστε, ας μην αποκάμνουμε, ας μην φοβόμαστε. Η Παναγία είναι έτοιμη να φανερώσει το θέλημα του Υιού και Θεού της στον καθένα μας που με πίστη εναποθέτει κάθε ελπίδα του σ᾽ Αυτήν και να μας σκεπάσει υπό την κραταιά σκέπη της», κατέληξε ο Σεβ.

Εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί από την Σκοπή και την ευρύτερη περιοχή της Σητείας, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.