Άλλον ένα χώρο πνευματικής ανάπαυσης και ψυχικής γαλήνης, αλλά και ένα έργο ενότητος και συνεργασίας εγκαινίασε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Ομβριακής, παρουσία του Αγίου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος, Αρχιμ. π. Γερμανού Γιαντσίδη, αγίων πατέρων της περιοχής του Δομοκού και στενών συνεργατών του από την Διοίκηση της Μητροπόλεως, των Αρχών του τόπου και πιστών, ο κ. Συμεών εγκαινίασε το νέο Αρχονταρίκι της Μονής, το οποίο δημιούργησε εκ του μηδενός, η αγάπη τόσο των Αρχόντων της Φθιώτιδος, όσο και των φιλοχρίστων πιστών και προσκυνητών της Ιεράς Μονής, κόπω, μόχθω και ζήλω της Ηγουμενευούσης και εγκαταβιούσης στην Μονή Μακαρίας Μοναχής.

Μετά την σύντομη μεθέορτη λιτανεία, τελέσθηκε ο Αγιασμός των Εγκαινίων και η ευλογία της Βασιλόπιτας για το νέο έτος 2022.

Στην σύντομη πατρική προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι τέτοια έργα, όπως αυτό το Αρχονταρίκι, «αποτελούν πνευματικές οάσεις μέσα στις δύσκολες καταστάσεις, που βιώνουμε και για ακόμη μία φορά απέστειλε μήνυμα ενότητας. Έχουμε ανάγκη από ήσυχα λιμανάκια».

Ο κ. Συμεών υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, που βρίσκομαι για ακόμη μία φορά σε αυτόν εδώ τον χώρο της πνευματικής ανάπαυσης, στον χώρο της ζεστασιάς και της ξεκούρασης, για να εγκαινιάσουμε σήμερα έναν κόπο της Γερόντισσας Μακαρίας, αλλά και όλων σας. Γιατί στην ζωή μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κανένα καλό έργο δεν γίνεται μονάχα από έναν, αντίθετα το κακό γίνεται και από έναν. Το καλό είναι συνολική δουλειά, αποτέλεσμα κοινοτικού και εκκλησιαστικού ήθους. Εγκαινιάζουμε τον καρπό μιας ομαδικής εργασίας και ενός συλλογικού στόχου. Αυτός εδώ ο χώρος δημιουργήθηκε για αναπαύει τους πάντες.

Την πραότητα και ταπεινότητα ζητά ο κουρασμένος άνθρωπος για να αναπαυτεί και την βρίσκει μόνο κοντά σε ταπεινούς και πράους ανθρώπους.

Έχουμε χορτάσει στη ζωή μας από θόρυβο, ένταση, από μικρότητες και θυμό. Έχουμε πολλή ανάγκη από απάνεμα λιμανάκια και γαλήνιες θάλασσες, όπως είναι οι Ιερές Μονές μας. Έτσι βλέπω αυτόν τον χώρο και έτσι θέλω να είναι και οι 22 στελεχωμένες Μονές της Μητροπόλεως, αλλά και οι άλλες 3 που αυτήν την πρόσφατη περίοδο επανδρώνονται».

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Γερόντισσα Μακαρία για τα ονομαστήριά της και σε όλους, καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, αισιοδοξία, ελπίδα και ενότητα.

Στην τελετή των ΕγκαΙνίων παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητος Ομβριακής κ. Ηλίας Ντελλής, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, φορέων και συλλόγων του τόπου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.