Αγία Άννα: Η Αγία Άννα είναι η μητέρα της Θεοτόκου Μαρίας. Το όνομά της δεν κατονομάζεται στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης και οι όποιες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή της προκύπτουν από τα απόκρυφα κείμενα τα οποία διασώθηκαν. Η Εκκλησία δέχεται τα γεγραμμένα σε αυτά ως αληθή γεγονότα, καθώς περιέχουν πολλά αληθή στοιχεία.

Σύλληψη της Αγίας Άννης – εορτή 9 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με τις περιγραφές, καταγόταν από τη φυλή του Λευί και ο πατέρας της ήταν ο ιερέας Ματθάν. Η μητέρα της ονομαζόταν και αυτή Μαρία και είχε δύο αδελφές, την Μαρία και τη Σοβήν.

Η Αγία Άννα είχε νυμφευτεί τον δίκαιο Ιωακείμ, όπου τελικά αξιώθηκαν να αποκτήσουν ένα παιδί, μετά από πολλές θλίψεις και προσευχές, εξ αιτίας του ότι δεν είχαν είχαν αποκτήσει παιδί, κάτι που για την εποχή τους αποτελούσε όνειδος.

Τελικά άγγελος Κυρίου, αποκάλυψε στην Αγία Άννα, ότι θα αποκτήσει κόρη, όντας σε ηλικία 70 ετών. Αυτή ήταν η Υπεραγία Θεοτόκος, που έμελλε να φέρει στον κόσμο τον θεάνθρωπο Χριστό, ο οποίος ήταν ο προφητευμένος από την Παλαιά Διαθήκη, Υιός του Θεού.

Η Αγία Άννα μεγάλωσε τη Μαρία, που ήταν μοναχοκόρη της, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως, αφού την είχε αφιερώσει στο Θεό.

Έζησε βίο μέσα σε νηστεία και προσευχή και παρέδωσε τελικά ειρηνικά το πνεύμα της, σε ηλικία 83 ετών. Η κοίμηση της Αγίας Άννας, τιμάται στις 25 Ιουλίου, ενώ επίσης εορτάζεται στις 9 Δεκεμβρίου, όπου τιμάται η σύλληψή της, αλλά και στις 9 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον άνδρα της Ιωακείμ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.