ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ένα νέο βιβλίο που εκδίδεται αύριο Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, περιγράφει τη ζωή των 21 Χριστιανών που όλος ο κόσμος παρακολούθησε έντρομος να αποκεφαλίζονται σε παραλία της Λιβύης το 2015 από το Ισλαμικό Κράτος.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Οι νέες μαρτυρίες περιγράφουν το πως οι Χριστιανοί μάρτυρες με το θάνατός τους στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, ενδυνάμωσαν το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών στην πατρίδα τους.

Παρόλο που οι Χριστιανοί στην Βόρεια Αίγυπτο τελούν υπό διωγμό, μιας και η Αίγυπτος βρίσκεται υπό την επιρροή του Ισλάμ τα τελευταία 1400 χρόνια, η πίστη των Χριστιανών παραμένει δυνατή ακόμη και σήμερα.

Για τους Κόπτες Χριστιανούς τα θαύματα είναι κάτι πολύ σημαντικό ενώ να τονισθεί πως οι κοινότητες αυτές είναι αρκετά μορφωμένες.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, ΄΄όλοι μιλούν για θαύματα΄΄.

Πολλοί μιλούν για θαύματα γύρω από τους 21 χριστιανούς που έχασαν τη ζωή τους.

΄Γίνεται λόγος έσωσαν παιδιά που έπεσαν από παράθυρα σπιτιών, θεράπευσαν αρρώστους ενώ θεράπευσαν ακόμη και γυναίκα που είχε πρόβλημα γονιμότητας.

Ένα θαύμα σχετίζεται με τον γιο ενός εκ των Μαρτύρων ο οποίος έπεσε στον δρόμο από τον τρίτο όροφο κτιρίου και έσπασε το χέρι του σε αρκετά σημεία. Το παιδί ισχυρίστηκε πως τον έπιασε ο νεκρός πατέρας του, ενώ οι ακτινογραφίες δεν έδειξαν κανέναν τραυματισμό.

Σύμφωνα με τους συγκλονισμένους κατοίκους, όλα έγιναν κατά το θέλημα του Θεού.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Γιάννα Τεγου 3 μήνες πριν

    Καλή Ανάσταση 🙏 Που μπορώ να βρω το βιβλίο παρακαλώ;

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.