Η κοινότητα του Αυγόρου, είπε χθες το ύστατο χαίρε στον 23χρονο Κυπριανό Παπαϊωάννου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Φορώντας λευκά ρούχα, όπως ήταν η επιθυμία της οικογένειας, φίλοι και συγγενείς του 23χρονου, έσπευσαν στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου, όπου στις 10:00 τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου. Στην Εξόδιο Ακολουθία, που τελέστηκε δημοσία δαπάνη, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αρχηγοί κομμάτων και πλήθος κόσμου.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο πατέρας του Κυπριανού, π. Χριστόδουλος Παπαϊωάννου, το μεγαλείο της ψυχής του οποίου συγκλόνισε τους πάντες.

Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου, ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά του ιερέα της κοινότητας Αυγόρου πατήρ Χριστόδουλου. Είχε μεταβεί με την αρραβωνιαστικιά του στην Άνδρο, μέσω Αθηνών, προκειμένου να ευλογήσουν τα στέφανα του γάμου τους, που είχε οριστεί για τις 27 Αυγούστου του 2023, όταν ο 23χρονος θα αποφοιτούσε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κορυφαία στιγμή του δράματος όταν άνδρες των ΛΟΚ αποχαιρέτησαν τον 23χρονο. Ο άτυχος Κυπριανός είχε υπηρετήσει ως καταδρομέας στην Κύπρο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.