Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, ημέρα τιμής και μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ οποίος προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και προέβη στην «εις πρεσβύτερον» χειροτονία του έως σήμερα Διακόνου π. Κυριάκου Σταμνά. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και κληρικοί από το λεκανοπέδιο Αττικής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος προ της χειροτονίας και απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο συνέδεσε τις τρεις χειροτονίες του Κυρίου προς τους Μαθητές του με τις χειροτονίες όπως αυτές εξελίχθηκαν στη συνέχεια και τηρούνται ως σήμερα.

Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ

Συγκινητική ήταν η προσέλευση των πιστών οι οποίοι ανέμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να προσκυνήσουν το Πάνσεπτο Εικόνισμα της Παναγίας της Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσας και Μυροβλύζουσας και φυσικά τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, απέδωσε ευχαριστίες και την πατρική του ευλογία στους συλλειτουργήσαντες Ιερείς, στους Εφημέριους του Ιερού Ναού με πρώτο τον Προϊστάμενο αυτού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Κοτσίφη καθώς και στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους δωρητές του Ιερού Ναού για την ανακαίνιση του Ιερού Βήματος και τον εν γένει εξωραϊσμό του Οίκου του Θεού.

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν ο εκ δεξιών χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Χρήστου Σπατιώτη και εξ αριστερών ο Ιεροψάλτης κ. Αντώνιος Κακολύρης μετά του Λαμπαδαρίου του Ι. Ναού κ. Χαραλάμπους Θωμοπούλου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17:30 θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Παρηγορητρίας δια των οδών: Αγίου Δημητρίου, Φλέμινγκ, Καραολή και Δημητρίου, Φορμίωνος, Αγίου Δημητρίου.

Θα ακολουθήσει τις 7:00 μμ η Ιερά Παράκληση και Εγκώμια του Αγίου Δημητρίου. Στις εσπερινές Ακολουθίες θα προστεί και θα ομιλήσει ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου. Ο Ιερός Ναός απόψε θα παραμείνει ανοικτός έως τις 10:30 το βράδυ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.